visionboard - ekonmisk pt

Har du en bild av din framtid?

Drömmer du om att starta ditt drömföretag eller driver du redan företag men du är inte helt nöjd. Om jag kan ge dig ett verktyg som startar resan – är du intresserad då?

visionboard - ekonmisk pt

På insidan av min garderob sitter det en visionboard, där har jag ritat bilder och symboler som direkt ger mig en känsla av den framtid jag bygger. Varje gång jag öppnar dörren så kan jag se, höra och känna hur det kommer att kännas när jag är framme. Att visualisera sin framtid är ett mycket starkt verktyg i processen med att bygga sitt drömliv eller drömföretag.

Vadå drömliv?

Drömliv kan låta stort men det behöver inte vara att resa jorden runt och tjäna ohyggligt mycket pengar, det kan lika gärna vara som en klient sade till mig härom dagen.

“Jag vill jobba lite och tjäna precis så mycket pengar så att jag får det liv jag drömmer om”

Så häng med mig på en resa mot din dröm,
Vi tar det tillsammans och startar idag med de två första stegen.

Dag 1 Samla din tankar

Tidsåtgång, 10 min morgon & 10 minuter kväll
Idag är det din dag, låt dina drömmar flöda fritt. Börja morgonen ostört, ge processen en bra start, tänd ett ljus, sätt en timer och skriv, rita eller tala in det som kommer till dig. Låt dig inte hindras av dina tankar, allt är tillåtet, fånga upp allt som kommer upp.
Ta med dig dessa tankar i din dag, behöver du göra noteringar så stoppa en lapp i fickan eller tala in på mobiltelefonen.
När kvällen kommer tar du fram morgonens anteckningar och kompletterar med det som dykt upp under dagen.
Sov gott!

Dag 2 Drömtavlan

Tidsåtgång 30 min till 3 timmar (det beror på dig)
Ett viktig del i arbetet med dina livsmål är att jobba med bilder och göra dina drömmar konkreta, tex med en visionstavla.
Nu tar du fram gårdagens arbete, den tavla du skall göra idag konkretiserar ditt framtida drömliv. Använd tidningar och leta efter bilder eller ord som symboliserar din dröm. Gillar du datorer finns det program för att göra denna process digitalt.

Visionboard drömtavla
Ja så här kan det se ut om du gillar att rita !

Du kan ladda ner gratisbilder via tex www.pixabay.com eller titta på något program för mindmapping tex Simplemind.  Själv älskar jag att ta fram papper & pennor

Det viktiga är att du får symboler i den form som tilltalar dig och som ger dig den rätta känslan framåt.

Nu är det bara att sätta igång och göra din tavla.
Ha en fin stund!

Ett varningens ord, du är väl beredd för det är nu det händer…

Detta verktyg är starkt, om du visualiserar din dröm kommer din hjärna att automatiskt nosa rätt på allt det som leder dig framåt. Tavlan ger dig inspiration och hjälper dig att fokusera på rätt saker.

Det är härligt att se hur visionerna blir verklighet. Jag lovar dig att du kommer att bli överraskad av kraften i detta enkla och kreativa verktyg.

Grattis !

Du är nu på god väg mot ditt drömliv, sätt upp tavlan någonstans där du ser den ofta. Du kommer att bli överraskad av hur snabbt du får resultat!

Nästa steg i processen är att formulera ett önskat resultat på ett sätt som verkligen motiverar dig. Vill du läsa om fler sätt att jobba med din vision så kan du köpa min bok där du kan läsa mer om hur du bygger ditt drömföretag. läs mer här.

bygg ditt drömföretag


Similar Posts