5 steg mot din bästa höst

Rita din egen karta

Genom att planera utifrån dina livsmål och utforma din höst så får du en bas för din ekonomi och kan se till att det finns balans i alla områden i ditt liv. Har du en massa planer och visioner i ditt huvud så är det dags att skriva ner dem.

  • Om du vill ha mer ledigt, planera in det
  • Om du vill tjäna mer pengar, planera in det
  • Om du vill springa vårruset, milen eller ditt första maraton, planera in det

Så här planerar jag min höst, nu är det din tur.

Vill du se hela mallen, klicka på bilden och ladda ner eller använd länken här, sen är det bara att köra.

Starta med en vanlig kalender, bra fria mallar för utskrift finns här.

1 Lägg in födelsedagar, högtidsdagar eller andra dagar med din familj eller dina vänner.

Det är så viktigt att ta hand om dem som står dig närmast. De flesta som tittar tillbaka på sitt liv eller förra året säger knappast att de spenderade för mycket tid med sin familj eller sina vänner. Värna om dessa dagar, håll dem fria och ge dig tid till att umgås med dem som ger dig energi.

2 Lägg in alla ledigheter du planerar.

Börja med allhelgona, jul, nyår mm. Nästa steg är att lägga in ledig tid från ditt jobb eller ditt företag. I höst planerar jag att ha en dag per vecka med tid för att ladda mig med energi. Att planera ledig tid är så viktigt. Det ger dig något att se fram emot och fyller på din energi när du jobbar hårt, men det ger dig även viktig tid för avkoppling, förnyelse och fokusering på det som är ditt stora mål för resten av året.

3 Lägg in de största och viktigaste affärshändelser i din plan för hösten 2016

Det kan vara lansering av en ny produkt/tjänst, försäljningskampanjer, konferenser eller nätverksträffar som du tänker delta i. Att lägga in dem ger dig klarhet i vad du skall fokusera på och en indikation för planering av årets inkomster.

4 Lägg in återkommande aktiviteter som du behöver för att uppnå dina mål för hösten 2016

Till exempel dag i veckan för skrivande i ditt företag (blogg,säljbrev,annat textmaterial), en eller två halvdagar för att ta hand om din ekonomi osv. Att inte splittra dig och försöka göra allt samtidigt ger dig resultat i form av högre effektivitet och lugn inombords.

5 Avsluta med att lägga in slutdatum för dina delmål och avsätt tid för avstämning och feedback.

Att sätta ett slutdatum på dina större utmaningar påminner dig om vad du vill åstadkomma. Eftersom du redan tidigare lagt in dina större arbetsmål är det nu läge att lägga in dina mål på andra områden i livet. Tex träning, kost, personlig utveckling eller andra intressen. I detta moment ingå även att lägga in en tidpunkt varannan vecka för att titta tillbaka på vad du åstadkommit och om du behöver justera något de kommande veckorna. Flexibilitet och feedback är viktiga ingredienser för din framgång. Flexibilitet och feedback är viktiga ingredienser för din framgång. Klicka för att Tweeta

Tänk på att alla områden i ditt liv skall finnas representerade i din plan. Du kan här använda någon typ av modell tex livshjulet för att checka av att du har balans i din plan.

Att gå in i en ny fräsch höst 2016 med tillförsikt

Den här planeringen skall inte ta lång tid, jag gjorde min egen höstplanering härom dagen på mindre än en timme och jag kommer att ta en liten stund varje dag denna vecka för att göra några mindre justeringar. Att starta hösten med en insikt om hur många dagar du kommer att ägna åt ekonomi, marknadsföring, försäljning, egen utveckling och ledighet/återhämtning ger dig ett lugn och och en känsla av klarhet om det du har framför dig. Du startar med vetskapen om att din kalender är i balans och att du kommer att uppnå de saker som du planerat att göra (om du håller fast vid det). Du håller stressen på avstånd och slipper bli överväldigad av allt det du har framför dig. I höst har jag planerat 63 lediga dagar och 91 dagar av arbete. Det betyder att mer än 40% av nästa år kommer jag att ha möjlighet att ta det lugnt eller göra något som jag inte har planerat. Hur ser ditt år ut?

Nu är det din tur att få klarhet i hur du vill att din höst 2016 skall se ut

Använd min process och mitt verktyg för att rivstarta hösten. Så här års hör du ofta folk säga, nu jäklar skall det bli ordning på saker och ting men de flesta tas sig inte tid att planera och agera. Nu utmanar jag dig att ta 30 minuter av din ledighet för att ge dig själv en chans och skapa din höst.

Om du har någon i din närhet som du tror skulle må bra av att ta ett grepp om hösten 2016 så dela gärna detta inlägg vidare. klicka här för att hämta mallen (filen är en PDF)

Similar Posts