ekonomisk mastermind , ekonomisk PT

Ekonomisk mastermind

( ekonomisk ) Mastermind – ett spel eller ett verktyg för utveckling

Under mina år som företagare har det varit otroligt viktigt för mig att utbyta erfarenheter med andra. Jag har nu 20 år som egen företagare bakom mig. Att vara revisor och rådgivare kan vara ett ensamt jobb där det ingår att ta obekväma beslut och vara säker på att mina slutsatser är de rätta. När jag började var jag strax över de 20 och tjej, ständigt tvingad att bekräfta mitt kunnande. En tuff situation som fungerade tack vare det nätverk av kollegor som fanns i min region. Trots att vi var ”konkurrenter” så delade vi med oss till varandra och skapade en miljö där inga frågor var dumma frågor.

Just detta sätt att utvecklas som företagare och i mitt yrke har jag tagit till mitt hjärta under åren. Som aktiv inom Företagarna under lika många år skapade vi även där en möjlighet att stärka varandra genom att diskutera våra gemensamma problem och funderingar. För det är ju just det som de är, gemensamma, vi har många av oss likartade frågor och tillsammans blir det så mycket lättare att lösa dem.

Ekonomisk Mastermind

Jag skapar nu grupper med ekonomisk mastermind där du under ledning av mig får chans att dela dina frågeställningar och tankar om ekonomi och din plan för just dig och ditt företag. Tycker du att ekonomi är ett område där du gärna vill veta mer om hur andra har det men det känns svårt eller pinsamt att fråga.

En mastermindgrupp består av 4-6 företagare som träffas regelbundet för att en i taget lägga fram sitt ämne för de övriga. Processen är kort och det är just det som är så effektivt.  ekonomisk mastermind , ekonomisk PT
Du lägger fram din fråga för gruppen som får tillfälle att ställa kontrollfrågor för att vara säker på att förstå. När detta är klart så får du bara lyssna och ”suga in” alla tankar och idéer som kommer upp. Jag lovar att du inte blir besviken. Att höra andras tankar om just din fråga är så häftigt, det ger vändningar och lösningar som förvånar.
Gruppen träffas via SKYPE en fast tid varje vecka.

Begreppet Mastermind

En mastermind är en fokuserad grupp av två eller flera entreprenörer som träffas regelbundet för att vässa och stärka sina affärsmässiga strategier. Du utbyter idéer, erfarenheter och kunskap, allt för att nå just dina mål.

Napoleon Hill (1883-1970) är en amerikanske entreprenör och föregångare som ligger bakom begreppet mastermindgrupper.
Hans mest kända verk är Think and Grow Rich, vilket även är en av de bäst säljande böckerna genom tiderna. Det finns två grundläggande typer av mastermindgrupper: en som är inriktad på framgång och visionen för en individ, och en som är inriktad på att hjälpa alla i gruppen.

Vilka fördelar finns det med att tillhöra en mastermindgrupp?

Enligt Napoleon Hill tar människan efter de som de omger sig med. De tar efter deras vanor och deras tankestyrka. Genom en mastermindgrupp får du en grupp människor som hjälper dig att lyckas.

  • Du får olika människor med olika perspektiv, input och feedback.
  • Din grupp kan ge dig resurser, kontakter och inspiration som du kanske inte har själv.
  • Din grupp hjälper dig att hålla fokus och nå dina mål.
  • Gruppen ger dig en säker och trygg miljö där du kan vara ärlig.
  • Du kan se gruppen som en egen styrelse, perfekt för dig soloföretagare eller du som har anställda

 

Jag deltar själv i flera grupper, att inför gruppen lova något ger mig precis den skjuts i baken som jag behöver.

Låter det här intressant?

Lämna ditt namn och mailadress i mitt kontaktformulär eller på min FB sida om du är intresserad så berättar jag mer.

Jag ser fram emot att snacka ekonomi med dig.

 

Similar Posts