stöd från andra Kicki Westerberg Ekonomisk pt

Vad betyder det att få stöd från andra?

I detta inlägg delar jag med mig av några saker som har hjälpt mig att utvecklas som företagare. Att hitta ansvarskompis, ta stöd från andra är två av de viktigaste tipsen.

stöd från andra Kicki Westerberg Ekonomisk pt

Tillhör du gruppen som när du åker på kurs, hör en föreläsning eller läser en bok genast tänker ”åh så bra, det där tar jag till mig och använder direkt på egen hand”? Visste du att bara 15 % av oss klarar av att på egen hand förändra sina rutiner eller sin situation. 70% är intresserade av förändring men kommer bara framåt med hjälp av någon annan. De sista 15% bryr sig inte alls.

När jag hörde om det här och tittade tillbaka på mina egna erfarenheter så insåg jag att det stämde även på mig och många av mina kunder. Ofta tillhör jag de 70 procent som engagerat åker hem och startar upp projekt och skapar nya arbetssätt – bara för att trilla tillbaka när vardagen kommer ikapp. Men ibland hittar så jag något som verkligen engagerar och passar mig och då sker förändringen utan behov av stöd från andra.

Hur känner du? Är ensam stark? Eller behöver du stöd från andra?

Kan det vara så att det finns ett stort behov av någon som kollar, bevakar, puffar på, uppmuntrar för att vi ska ta tag i det vi föresatt oss? Vad behöver vi för att bli självgående och jobba fokuserat i vårt företagande och liv? Behöver vi ens vara det?

Anledningen till att jag ställer dessa frågor är att jag har märkt att det kan vara svårt att förändra sitt liv och sitt företag utan hjälp och stöd från andra. Att anlita en PT för att stärka sin kropp inför en fysisk utmaning är idag en självklarhet för många men att göra detsamma för sig och sitt företag är ännu inte lika vanligt. Men jag är övertygad om att det sker en förändring.

Två viktiga tips

Det finns två saker som jag tycker är extra viktiga när det gäller att skapa varaktig förändring, din omgivning och att skaffa dig en ansvarskompis.

Att omge dig med likasinnade är en förutsättning för din framgång. Om du hela tiden måste försvara dina tankar och din valda riktning i livet så kommer det att ta för mycket energi från själva processen. Dessutom får det dig att tvivla på om du verkligen har gjort rätt val. Så se dig omkring och välj ut de som ger dig energi och tror på dig, Det kommer att underlätta enormt. Du kan läsa mer här i mitt inlägg, Ett genomsnitt av dina fem bästa personer

Att hitta en ansvarskompis är ett annat bra sätt. Ordet ansvarskompis, bygger på det engelska ordet accountability som ofta översätts som ansvarsutkrävande eller att hålla ansvarig. Många menar att ordet är svårt att översätta till svenska men när vi kopplar ihop ordet ansvar med kompis då får det precis den ton som jag vill att det ska ha. Hon eller han kan bli ett stort stöd, särskilt om du är ensam i ditt företag. Det hela går ut på att du hittar en person som står inför ungefär samma utmaningar som du gör, i det här fallet föredrar jag att jobba med någon som driver en likartad verksamhet. Har du butik kanske en annan butiksägare är rätt person för dig. I detta fall behöver ni inte alls bo på samma ort för att det ska fungera. Jag har haft ansvarskompisar både inom traditionell redovisningsbyrå lokalt och, framför allt de senaste åren, inom mitt onlineföretag.

stöd från andra Kicki Westerberg Ekonomisk pt

När ni har funnit varandra gäller det att ni planerar in regelbundna träffar där ni diskuterar vad som är på gång, vad ni har gjort sedan sist och vad ni planerar att göra till nästa gång. Vissa träffas via telefon 10 minuter varje morgon, andra en gång per vecka. Här finns inget rätt eller fel – huvudsaken är att det fungerar för er båda. Viktigt att komma ihåg är att det ofta inte handlar om långa möten, det krävs både disciplin och träning för att hitta en form och en agenda som ni båda trivs med.

Similar Posts

2 Comments

  1. Vilka bra tips du ger. Jag kände inte till statistiken, men jag känner igen beteendet. När intentionen att ändra sig finns där, så har jag verkligen lyckas när jag har folk runt mig som har samma intention.

Comments are closed.