i vems plan ingår du

Din egen plan för livet, eller någon annans

I vems plan finns du?

“Om du inte designar din egen plan för livet så är risken stor att du passar in i någon annans plan. Gissa vad de har planerat för dig? – Inte mycket.” Jim Rohn

Har du funderat i dessa termer någon gång?

Jag ramlade över detta citat av en amerikansk entreprenör för några veckor sedan och det har fullständigt förändrat mitt liv, än så länge inte så mycket på ytan som i mitt inre.
Jag har under många år haft min kompanjons pensionsålder som ett vägskäl och en anledning till framtida förändring. Insikten slog ner som en blixt från klar himmel, jag ingår ju i hans plan av förändring…
jag som är så målmedveten och beslutsam.i vems plan ingår du

  • Hur resonerar du?
  • I vems plan ingår du?

Att ingå i sin familjs plan känns som ett naturligt sammanhang men att ha en dialog om vad familjens gemensamma plan skall vara kanske är något du skall fundera på som start.

Tänk på att det är dina livsmål som skall styra ditt företagande.

Hur kan du då resonera i ditt företag?

Börj med att fundera över i vems plan du ingår, har du gjort din egen plan och vet var du är på väg?
Är det en stor kund eller dina leverantörer som styr din vardag?
När du startar upp är ofta det viktigaste att få företaget att växa så att du kan försörja dig på det, nästa mål kan vara att anställa en medarbetare och har råd med det. För andra är friheten att utforma en tjänst eller produkt på sitt eget sätt en stor drivkraft.
Om din plan är avveckling är det andra aspekter som gäller. Till exempel rätt pensionsinbetalningar eller annat sparande i ditt bolag.
Det mesta går att lösa om du bara planerar i tid och framför allt, det skall vara din plan och ingen annans, för en sak är säker.

De har inte planerat något för dig.

 

Similar Posts