Pengarna eller livet - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Pengarna eller livet?

Pengarna eller livet…. frågan jag ställer till dig och till mig i veckans inlägg är allvarligt menad. Vi går in i en ny tema månad här hos mig där konsten att sätta rätt pris är central. Det pris som ska ge dig en ekonomi för att skapa ditt drömliv och drömföretag. Så här inleder vi med lite mjukare tankar.

Pengarna är bara en del av ditt välstånd

Pengarna är en del av ditt välstånd på samma sätt som middagen är en del av dagens menyn. Detta citat som jag hörde under veckan satte igång tankar hos mig som jag gärna vill bolla med dig. Pengar är inte allt sägs det ibland, men det kan vara lätt att säga för den som har inkomster som räcker och täcker. Hur som så väljer jag att se det lite vidare. Prova att dra det ett steg till, vad kommer pengarna som du så hett önskar dig att ge dig när du är framme vid årets mål.
Här tänker jag inte på saker som du vill köpa utan det liv du vill leva. Vad kommer det att innehålla som dina pengar kan möjliggöra?

Vad finns där mer på menyn?

Om pengarna är middagen och livvstilen din frukost så kanske prylarna omkring dig är lunchen. Lägg sedan till alla möten med människor som ger dig energi i form av mellanmål lite här och var under dagen så kanske menyn är komplett.

Skapa din egen meny

Min utmaning till dig är att skapa dig en helt egen meny som fungerar bra hos dig. Men för att du ska göra det måste du veta hur du vill ha de olika delarna.

  1. Börja med att titta på exakt hur du vill leva ditt liv, vilka materiella saker som verkligen betyder något för dig och bestämma dig för vilka människor du vill ha omkring dig. Läs mer här. Ett genomsnitt av dina 5 bästa personer
  2. Beskriv en dag i ditt drömliv, visualisera hur det ser ut omkring dig och gör sedan en lista på de 5 viktigaste personerna som du vill omge dig med. Här hittar du inlägg som ger dig konkreta tips på dessa viktiga steg. Har du en bild av din framtid?
  3. Nästa steg är att skapa en strategikarta över vilka inkomster du behöver och hur du ska lyckas med detta. Där har du stor hjälp av min strategikarta. Läs mer här. Mer om strategikartan

Låter det spännande att bygga ditt drömliv mer konkret?

Då kommer du att gilla denna månads tema Rätt pris – för vem då? här hos mig. I detta första inlägg för månaden sätter jag tonen för våren första månad. Du kommer få inspiration till att bli mer lönsam som företagare och till att skapa den meny som funkar allra bäst för dig.

Jag pratar mer om det här i min livesändning på fredag klockan 10.00 på min FB sida.

Månadens workshop april

Du kan redan nu anmäla dig till månadens workshop Rätt pris – om prissättning i tjänsteföretaget on och offline.

Similar Posts