Ta fram din inre expert i sex steg

Är du expert på ett område men funderar över hur du gör för att verkligen framstå som en expert. Känns det läskigt? I veckans inlägg ger jag dig 6 tips att starta med. Du hänger väl med?

Ta fram din inre expert i 6 steg - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Tips 1 – den enkla är ofta expertens bästa

Ingen kunskap är för ringa för att ”expertiseras”. Om din expertis handlar om att knyta skorna på ett visst sätt så kan du ta den kunskapen till expertstatus i detta mycket snäva fall. Det som du tycker är banalt kanske har givit din potentiella kund magsår en längre tid.

Tips 2 – kliv fram som den expert du är

Kom igång genom att ta fram en form av lathund eller lista över det som du vill förmedla. Som konsult kan du göra en arbetsgång över något krångligt moment eller ge dina bästa tips inför något som din kund skall investera i. I den här typen av fall är din kunskap ovärderlig.

Tips 3 framstå som säker – ett bra drag

Trygghet är den absolut viktigaste ingrediensen i all försäljning. En otrygg säljare som famlar eller inte tror på sin lösning kommer aldrig att kunna förmedla den känsla av trygghet som det ger att bli omhändertagen av en expert.
Tänk dig situationen hos frisören som osäkert drar i ditt hår inför den nya frisyren som skall skapas och säger. Jag tror att det här går bra, jag skall försöka få till det.

Tips 4 expertens recept – en favorit i köket?

Skapa recept på din kunskap som andra kan följa. Det är först när du får andra att skapa samma resultat genom att använda sig av dina råd eller anvisningar som du blir en expert. Be folk omkring dig att testa din kunskap genom följa beskrivningen. Här finns det inga rätt eller fel, är instruktionen otydlig, gör om och gör rätt. När de lyckas kommer andra att rekommendera dig.

Tips 5 – din personlighet är din tillgång

Du behöver inte vara bäst för att vara expert, att tilltala alla är en omöjlighet. Det är när din personlighet kommer fram som du drar till dig de som attraheras både av din kunskap och din personliga stil.
Visst är det väl dem som du vill jobba med?

Tips 6 – experten i förarsätet

Kliv fram och ta plats, det är ingen annan som kommer att föra dig framåt. Du måste själv ta positionen som ledare och staka ut riktningen åt ditt håll. Om du själv tar första steget i din övertygelse kommer andra att följa efter.

Nu är det dags för din expert att träda fram, vilket område skall du muta in?

Du hänger väl med på min livesändning på min FB sida Ekonomisk PT. Jag sänder live varje fredag 10.00 då snackar jag mer om veckans ämne. Du kan även se tidigare sändningar.

Similar Posts