FB live med Ekonomisk PT

FB live – eller hur uthållig är du?

Idag är det jubileum hos mig. För ett år sedan stod jag på ett tak på Kreta och gjorde min första regelbundna sändning på FB live. Det var varmt, alldeles för varmt. Min mobil stängdes av mitt i sändningen och jag fick börja om. Där och då började min mest framgångsrika PR kampanj att ta form.

FB live med Ekonomisk PT

Först behövde jag ta ett beslut.

För lite mer än ett år sedan tog jag beslutet att skala upp min soloverksamhet som Ekonomisk PT med en virtuell assistent. Ulrika som hon heter hade precis startat upp sin byrå Awesome Media. Hon kunde efter bara några månader hoppa av från sitt jobb och satsa helt på en karriär som VA. (som det också kallas) Ulrika hjälper mig med vissa tekniska moment som schemaläggning, sökmotoroptimering och lite korrekturläsning. Bland annat.

Nu krävdes det en struktur.

Om du funderar på att köpa in hjälp i ditt företag så är det bra att vara tydlig och ligga lite steget före. I det här inlägget kan du läsa mer om det. Köpa in eller göra allt på egen hand? Av den här anledningen så diskuterade vi oss fram till en veckomall som innehöll ett visst antal inlägg i sociala medier och min sändning på FB live med veckans tema. Fredag blev dagen med stort D, tiden blev klockan 10.00

Sen så krävdes det uthållighet.

Och här står jag alltså, ett år senare. Idag är det fredag och när klockan blir 10 så smäller det. Ett år, 53 sändningar på mellan 7 och 20 minuter, var och en på olika tema med inspiration till dig som företagare. Som du hör så är jag stolt. Det har varit fantastiskt att få möta dig som tittar och kommenterar. Här kommer det tre tips till dig som tvekar när gäller att sända FB live. 1) Bestäm dig för en tidpunkt som fungerar för dig, oftast. Välj en dag och tid som håller på längre sikt. 2) Håll ut, du blir bättre och bättre för varje sändning. 3) Slutligen, när det trasslar eller du säger fel och kommer av dig (för det gör du) skratta och säg som det är. Det blir en del av din TV personlighet.

FB live med Ekonomisk PT

Tittare på FB live då, behövs de?

Om jag hade brytt mig om hur många som tittade den första tiden så skulle jag ha slutat ganska snart. Även idag finns det fredagar då jag inte har många tittare precis när jag sänder men efter bara någon timme så ser jag hur tittarantalet stiger. FB gillar video och prioriterar dem i sitt flöde. Dina kunder gillar video för de ser dig som den människa du är. Och förhoppningsvis gillar du att stå framför kameran (som är min vanliga Iphone 7) precis som jag.

Lycka till och ha en härlig fredag!
Här kan du titta på alla mina 53 (idag den 29 juni 2018) FB livesändningar.

PS idag släpper vi den första av 10 avsnitt som Patricia och jag spelat in för vår podcast Entreprenörsliv. Du hittar vår podcast här. Entreprenörsliv på Itunes.  Det handlar om att sända live ( så bra va! )

Jag firar idag, häng med på min sommarskola. Vi läser min bok under fem veckor i sommar. Läs och anmäl dig här.
Sommarskola med Ekonomisk PT

Sommarskola med Ekonomisk PT

Similar Posts

6 Comments

  1. Väldigt kul att läsa om någon som börjat lite före mig (och i en helt annan ”bransch”, som också intresserar mig 🙂 ). Det är ju särskilt inspirerande att höra det där om antalet views, för jag har ju märkt samma sak – att det inte är så väldigt många som hinner titta klockan tolv (som är min ”sändningstid”), men att det ramlar på lite mer sen.

    Jag är nyfiken, har du också märkt att det ökat över tid (att fler ”tittar ikapp” nu än när du började)? Och har du marknadsfört dina sändningar på något sätt?

  2. Hej och tack för dina frågor. Visst ökar det och ibland är det vissa som har sträcktittat på flera avsnitt. Då blir jag extra stolt. Ibland betalar jag lite och puffar för sändningen. Om den blev extra bra eller innehåller något aktuell. MEn det kanske är var 10:e gång. Tänker att organiskt växande är mer hållbart. Varmt lycka till med dina sändningar !!

  3. tack Madeleine För de orden, Dessutom är det kul också! Riktigt bra kombo

Comments are closed.