Planera nu och tjäna pengar sen - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Planera nu, sätt mål och tjäna pengar sen

Planera året redan nu? Har du jobbat mot ett mål för dig och ditt företag under 2017? Eller har du bara kört på och tänkt att det blir väl som det blir. Här kan du läsa om tre anledningar till att du bör planera redan nu.

Planera nu och tjäna pengar sen - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Jag har planerat inför 2018 ett tag nu. Som det ser ut just nu så är planen satt rent projektmässigt men jag har inte kopplat på alla privata delar. Den här första genomgången gör jag bara för att se mixen av tjänster som jag planerar för 2018. Jag vill vara säker på att de kommer ge mig den ekonomiska bas som jag behöver för att vara nöjd.

Ekonomisk PT och planen

I min plan för 2018 så finns det workshops på plats runt om i Sverige. Det finns även föreläsningar och andra utbildningsuppdrag. På onlinesidan finns det ett antal kursstarter. En årslång Mastermind grupp Lansera Online som jag driver tillsammans med Patricia Erlandson och två veckokurser, en i Sverige och en på Kreta. När jag tittar på mixen av olika typer av uppdrag vid olika tidpunkter så är jag så här långt nöjd med mitt kommande år.

Vad är vitsen med att planera och sätta mål nu?

Det finns tre anledningar för mig att planera och sätta mål

  1. Jag får en överblick som ger mig en uppfattning om arbetsbelastningen under året. Det är lätt att tro att du ska hinna med hur mycket som helst, och gärna på en gång. Kalendern är ett sätt att zooma ut och ta ett steg tillbaka.
  2. Genom att laborera med antal och prisnivåer kan jag få en uppfattning om var det behöver justeras och göra det i tid.
  3. Årsplanen tillsammans med strategikartan ger mig ett underlag. Då kan jag inför de kommande 90 dagarna se över exakt vad jag behöver göra. Som alltid så säger jag “start with the end in mind”. När jag vill lansera en kurs ett visst datum så får jag backa för att ta reda på när jag behöver starta.

Jobba med planen och sälj

Vissa delar av min plan gäller uppdrag som föreläsningar och utbildningsuppdrag. Eftersom redan nu vet under vilka perioder jag helst vill ha den typen av jobb så måste jag lägga in en säljinsats i god tid för att få till det. Själv tycker jag att det är mycket roligare att jobba fokuserat när jag har delmål, mina 90-dagars mål att hålla mig till.


Den här veckan pågår min kostnadsfria träning som jag kallar Ditt bästa 2018. Det är inte för sent att hänga på, så anmäl dig direkt så hinner du ta del av den innan jag stänger ner den för det här året. Anmäl dig här. Jag visar dig under några dagar strategier och rutiner som du behöver för att göra 2018 till ditt bästa år. Träningen bygger på min bok Bygg ditt drömföretag med anpassning för dig som huvudsakligen säljer tjänster online.

På fredag 27 oktober sänder jag live igen. Jag pratar mer om hur du kan jobba fokuserat genom att sätta mål i god tid. Som vanligt så sänder jag på fredagar klockan 10.00 i min FB grupp Ekonomisk PT. Läser du det här i efterhand så kan du alltid titta på filmerna på sidan.

Similar Posts