Hur ser ditt 2016 ut?

Hur ser ditt 2016 ut?

Vad ser du framför dig när du blundar och tänker?

Ser du dagar och veckor som rusar förbi, en oändlig räcka av momsredovisningar och rapporter du inte hinner läsa.

Jag önskar att du vågar ta dig tid, tid för eftertanke, tid att känna efter, tid att lyssna inåt.

Hur ser din framtid ut, efter jul, nästa år eller till och med om tre år?

Jag utmanar dig idag att börja tänka på hur du kan sätta ett mål som du verkligen brinner för.

Hur ser ditt 2016 ut?

När du formulerar dig, skriv ner det som om det redan har hänt, beskriv hur det ser ut, vad du hör, hur det känns,om det luktar och hur det smakar när du fått det som du vill.

Lev dig in i känslan och låt målet vara tändande, du skall kunna ligga på kvällen och längta efter att vara framme vid det du önskar dig. Att du använder alla sinnen är viktigare än du tror, om du tänker på något tillfälle när du lyckats och nått ditt mål kan du förmodligen komma ihåg precis just dessa olika sinnesintryck, vissa kan vara starkare än andra.

Tänk på att målet skall utgå från dig själv, att sätta ett mål att bli bättre än andra gör att du blir beroende av och bedömd utifrån andra för din insats. Om du stället sätter ett mer tydligt mål tex omsätta X kronor eller sälja ett visst antal så blir det din insats som blir målet, om det sedan räcker till att bli bättre än andra så får du dubbel glädje.

Delmål är en viktigt del i det hela, om ditt mål är att satt för hela året måste det delas in i delmål som du kan nå på vägen mot huvudmålet.

Fundera även på vad du behöver ta reda på för att kunna sätta fart, behöver du andra resurser som kunskap eller hjälp av någon i din närhet. Det är viktigt att bygga ett team som samlar de kompetenser om just du behöver.

Tre viktiga frågor till dig innan du sätter igång:

  1. Vad är det som du gör idag som är mer viktigt än att jobba mot ditt mål?
    (Framgång är 80% mindset och 20% action, det är lätt att fastna i rutinsaker, nog så viktiga men de för dig inte framåt)


  2. Räkna upp 3 saker som du gör i ditt företag eller privat som ger dig en kortsiktig kick eller en klapp på axeln men inte gör ett skvatt för att ditt företag skall utvecklas eller ditt mål skall nås?
    (Dessa saker känns bra för stunden men tjänar ofta någon annans syfte.)


  3. Vilka ursäkter har du som tar fokus från din verkliga uppgift?
    (Till exempel pengar, tid, här rymmer sig ofta våra rädslor)


I denna länk kan du ladda ner mina frågor, det vore kul att höra vad just du kommit fram till

Similar Posts