Stäng av och ta jullov - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Stänger du av och tar jullov?

Idag reflekterar jag över hur mitt år avslutas och ger dig fem tips på hur du kan göra ditt jullov till något som fyller på energi inför 2018. Jag tror att även du behöver det.

Stäng av och ta jullov - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Mörkret ligger som en matta över den snöiga åkern utanför mitt köksfönster. Härifrån ser jag normalt ut över hagar, åkrar och därborta i fjärran Söderåsen. Det lilla berget varifrån det ska gå att se så långt som till Gävle. Idag är det mörkt som i en säck. Tyst och lugnt. När jag skriver det här har jag kvällen innan haft fyra damer på traditionsenlig avslutning där vi pratar om målsättningar inför 2018. (Det handlar om våra hästar) Även på det området älskar jag att utvärdera, sätta nya mål och tänka stort inför året som kommer. Att reflektera över vad som fungerade och varför ger mig bra svar att ta med sig in i det nya.

Så till min fråga, stänger du av?

Under många år har jag kört hårt för att bli klar inför julen. Oftast har det misslyckats och jag har fått nöja mig med att bli nästan klar. Ett antal saker har skjutits på till efter jul. Detta med följd att det nya året startats med att ta rätt på “gamla” saker. Inte så kul, men i år är det för första gången annorlunda. Hösten har varit hektisk med boksläpp Bygg ditt drömföretag och utbildningar för olika grupper. I år valde jag en annan strategi eller om jag ska vara ärlig så valde en annan strategi mig. Jag valde att bromsa i tid, bromsa in mjukt för jag vet ju att det mesta har en tendens att dra ut på tiden och vips så är den fria tiden fram till jul fylld eller överfylld.

Hur hanterar du din december?

Fem tips för ett kreativt jullov och en bra start på 2018

  1. Läs en riktigt bra fackbok som inspirerar dig. Passa på att njuta av ny kunskap bara för att du kan och vill.
  2. Umgås med de som ger dig energi, kommer du ihåg mitt tips från inlägget Ett genomsnitt av dina 5 bästa personer Nu om någonsin är det viktigt att ladda batterierna och inte dra ur dem.
  3. Fira jul på ditt sätt. Oavsett om du väljer att ha huset fullt eller firar ensam. Gör det som är viktigt för dig, välj bort det som inte gör dig lycklig.
  4. Om du inte redan har gjort det så planera inför 2018. På min träning Ditt bästa 2018 i november så deltog 350 personer. Kanske blev du inte färdig med den eller så vill du finslipa och göra om arbetet under helgerna. Jag jobbar nu med en bloggserie som guidar dig i 5 steg till en bra start på 2018. Den publiceras över jul och nyårshelgerna. Håll utkik!
  5. Ett sista viktigt tips, förbered det du måste göra arbetsmässigt under julen. Om du bloggar eller skriver inlägg i sociala medier så gör klar så mycket du kan och schemalägg för publicering. Låt jullovet bli ett spontant lov med spontana bilder när och om du vill. Det är så viktigt att stänga av och ladda inför det nya som kommer närmare med stormsteg.

Jag kör min sista FB live för 2017 fredagen den 22 december. Som vanligt klockan 10. Sen stänger jag av och tar jullov. Men jag gästspelar med min serie om Ditt bästa 2018 och kanske dyker jag upp och sänder live mer spontant. Men bara när jag vill ;). Som vanligt sänder jag på min FB sida Ekonomisk PT. Läser du det här i efterhand så kan du alltid titta på filmerna som alltid ligger kvar.

Så ta hand om dig under helgerna och se till att ladda upp dig med massor av energi!

Similar Posts