vem styr båten i ditt företag

att ta kommando i ditt företag

Det är inte var dag jag kastar ur mig ett bevingat ord, åtminstone så känns det så när jag läser mina rader nedanför. I en tråd i sociala medier så kom frågan om vad du lärt dig under dina år som företagare. Blixtsnabbt så skrev jag det som kom till mig i stunden och det är de raderna du läser här.

Även om du tror att du styr skutan så krävs det mer än så för att ta kommandot i ditt företag och åka din egen väg!

Ofta är det andra faktorer och andras önskningar som styr dig.  Det gäller att du funderar över vad som verkligen är viktigt för dig och håller fast vid det.

hur ser det i ditt företag?

Är det du som har kommandot eller styrs du av faktorer som du inte kan påverka.
Har du tänkt på vad stödet från andra betyder, eller kanske mer exakt vad betyder det för dig att ha ett stöd?

Det tog mig 20 år som företagare innan jag insåg att jag inte hade kommandot över mitt företag trots att jag både ägde och drev det, framgångsrikt. Företagets resa hade tagits över från mig och var på väg mot sitt eget mål med mig som en allt mer ofrivillig passagerare. När jag sade stopp och beslutade mig för en annan riktning var jag i stort behov av stöd. Stöd ifrån andra som tyckte att jag fattat rätt beslut och som stod på min sida.

Jag har även i mitt jobb som Ekonomisk PT märkt att det kan vara svårt att förändra sitt liv och sitt företag utan hjälp och stöd från andra. Att anlita en PT för att stärka sin kropp inför en fysisk utmaning är idag en självklarhet för många men att göra det samma för dig och ditt företag är ännu inte lika vanligt.

vem styr båten i ditt företag

att skaffa dig ett stöd

Om du verkligen vill förändra något i ditt liv så måste du omge dig med likasinnade, alltså människor som vill åt samma håll som du. Det här har jag skrivit om tidigare med finns all anledning att upprepa det igen. Denna enkla handling kan vara avgörande om du ska lyckas med din förändring. Att hela tiden försvara dina tankar och din valda riktning i livet kommer annars att ta för mycket energi från själva processen.

att hitta en miljö som skapar förändring

Ett annat sätt att skapa en bra miljön är att gå med i en mastermind. Den består av 4-6 företagare som träffas regelbundet för att en i taget lägga fram sin fråga för de övriga. Processen är kort och det är just det som är så effektivt. Du lägger fram din fråga för gruppen som får tillfälle att ställa kontrollfrågor för att vara säker på att förstå. När detta är klart så får du bara lyssna och ”suga in” alla tankar och idéer som kommer upp. Att höra andras tankar om din fråga är så häftigt, det ger vändningar och lösningar som förvånar gång på gång. Gruppen kan träffas varje eller varannan vecka antingen live eller via SKYPE.,

lanseraonline.se

Lansera online är ett exempel på en grupp som har till uppgift att bygga en miljö för förändring. Det program som jag och Patricia Erlandsson startar i maj kommer att ge deltagarna stöd för att lansera något de själva valt. Om du är vill skapa förändring med stöd av andra då kan Lansera online vara något för dig. Du kan läsa mer här.

vad har stöd från andra betytt för dig?

Tala gärna om i kommentaren vad det har betytt för dig att ha ett stöd och i vilken form det har kommit.

Similar Posts