arbetsplats på kreta

är det möjlig att bygga ett drömföretag?

I det här inlägget får du lära känna mig lite mer och veta mer om hur det kan vara att leva och arbeta från Kreta. Det här är första inlägget där du får följa med mig in i min vardag och ta del av hur tänker när jag bygger mitt drömföretag. Jag hoppas att du ska gilla det.

När jag startade min blogg 2015 så visade jag inte upp några personliga sidor i mina inlägg. Jag trodde inte att det skulle intressera någon vem jag är och hur mitt liv ser ut. Inläggen jag skrev var strikta, affärsmässiga med tips om ekonomi och en försiktigt ton av mina egna tankar. Men allt eftersom tiden har gått så har mitt sätt att skriva förändrats. Inte i grunden hos mig utan i det material som jag delar med mig av till dig som läsare.

igår på kontor –  idag överallt

I maj 2017 har drivit mitt företag i 22 år. Jag har gjort mängder av timmar men sällan haft möjlighet att styra över när och var jag skulle arbeta. Men 2014 så bestämde jag mig för att förändra min tillvaro och satsa på ett liv i frihet och kreativitet. Mina år som revisor och redovisningskonsult har givit mig kunskaper som jag idag använder för att jobba med entreprenörers utveckling.

frihet kreativitet och balans

Fina ord alla tre men för mig betyder de mycket mer än så. Dessa tre ord är det som jag kallar för mina grundbultar. Sedan jag för några år sedan jobbade fram mina tre grundbultar så matchar jag allt jag gör i mitt företag (och i mitt övriga liv) emot dessa tre ord. Innebörden av orden är klara för mig, jag vet vad som ligger i dem och hur jag ska förhålla mig till uppdrag, beslut eller möjligheter som inte ligger i linje med dem. En grundbult är något som du inte är villig att kompromissa bort i ditt företagande, en grundläggande förutsättning som betyder något speciellt för dig.

ekonomisks pt arbetsplats på kreta
min arbetsplats för dagen

vad betyder frihet i mitt företagande?

Sedan sex år tillbaka har jag och min man ett hus på Västra Kreta. Vi bor en bit utanför turistorten Platanias som du kanske besökt om du varit på ön. Att få ta del av det grekiska vardagslivet och ha möjligheten att lära känna människor från andra kulturer är en stor förmån. Just nu bor vi på vår ö ca 5-6 veckor per år men förhoppningen är att kunna tillbringa ännu mer tid där. Jag sitter när jag skriver detta inlägg på planet hem efter årets första resa. Även om det funnits inslag av semester och framför allt vila denna gång så säger jag inte att jag åker på semester. Jag har under de senaste åren byggt mitt drömföretag så att jag ska ha möjlighet att arbeta var jag än befinner mig. Under de 11 dagar som jag har varit på ön har jag jobbat med mina kommande projekt. Jag har haft kundmöten via Zoom på café och dagliga mötet med min kollega Patricia Erlandson som jag driver Podden Entreprenörsliv och Lansera Online tillsammans med.

kicki westerberg patricia erlandsson lansera online
Kicki & Patricia i ett livligt möte

De två första dagarna passade vi på att ha möten live eftersom även hon besökte Kreta. Vi fick tid att  fotografera och planera för vår gemensamma verksamhet Lansera Online som startar sitt sommarprogram den 17 maj.  Så min verksamhet har visat sig fungera alldeles utmärkt även den här gången.

att leva på Kreta

Livet på Kreta är avslappnat och rofyllt. Lugna mjuka morgnar som ger tid till livet i stort. För dig som inte har provat medelhavskosten kan jag tillägga att utbudet av grönsaker, fisk och nyttiga oljor (och kanske lite gott vin) gör underverk för både kropp och själ. Mitt skrivande liv får en extra krydda när jag befinner mig mitt i andra människors vardag sittandes på ett cafe eller på altanen där hemma med utsikt över Medelhavet. I dagarna avslutar jag arbetet med min första bok som ges ut till hösten. Påfylld av energi inför sommarens roliga projekt återvänder jag nu till Sverige.

kicki westerberg marknad kreta

I mitt jobb som affärsutvecklare och Ekonomisk PT hjälper jag nystartade och etablerade företagare att bygga sina drömföretag bland annat genom att hitta sina grundbultar. När du vill skapa en lönsam verksamhet så är det viktigt att du orkar hela vägen fram. Se till att du får energi av det du gör så kommer dina krafter att räcka till. Nyfiken på hur? Hör av dig till mig här.

hur ser ditt drömföretag ut?

Berätta för mig om ditt drömföretag, hur ser det ut?
Vad är det som du inte vill kompromissa bort framåt?
Lämna din kommentar och dela med dig.

Similar Posts

9 Comments

 1. Jag vill starta ett företag där bloggen är en del i det stora hela. Skriva böcker om släkten/släktforskning, uppväxten med ett syndrom som jag (och dottern har).. Teckenspråksutbildningar… men kommer som inte till skott känns det som. Var är det första steget? Kontakter? Kunder? Osv..

  Vad jag inte vill kompromissa bort är möjligheten att både ha online och live kurser tex..

 2. Så roligt att läsa! Jag vill oxå bli digital nomad en vacker dag. Min verksamhet kan jag utveckla till det, men min man är hantverkare .. 🙂

 3. Härligt! Jag har eget företag vid sidan av för att få en del frihet, sedan är arbetet som biträdande rektor faktiskt nog så fritt om man tillåter det att vara det. Jag och rektor sitter sällan på vårt kontor, vi tar i allmänhet med datorn ut och sitter (eller står) i verksamheten istället. Idag finns ju möjligheterna! Vi försöker även skapa en kultur där elever tidigt tränas i detta förhållningssätt, vilket jag tror är mycket viktigt.

 4. Inspirerande att läsa om dina grundbultar!
  Mitt företagande fyller 10 år 1 oktober i år, och till dags dato har jag haft professionalism, ärlighet och omsorg som mina grundbultar, och just nu sitter jag här och funderar på om jag kanske ska ta och reflektera över om det fortfarande är det som utgör stommen på samma vis som tidigare. *hmmm*

 5. Hej! Tack för inlägget. Precis som du tycker det är intressant att befinna sig mitt bland andra människors vardag när du är på Kreta känner jag att bloggläsande kan ge mig en bild, eller en snutt av någon annans vardag. Så gjorde också detta din text. Precis som du har jag börjat skriva mer personligt med tiden, jag känner att det ger mer respons, och kanske framför allt, det känns mer meningsfullt. Människor vill oftast (tror jag) relatera till andra människor. Sedan kommer allt det där andra. På så sätt är vi hela tiden i stigande utsträckning våra egna personliga brand. Eller?

 6. Tack Johanni för dina tankar, det är min syn på saken. Jag blir ofta nyfiken på människan bakom företaget. Å visst är vi hela tiden i “brandingläge” 🙂

 7. Kul att höra och grattis till 10 år, jag tror att det är bra att se över sina grundbultar, prioriteringar eller vad vi nu kallar dem. Vi växer och förändras med åren. Det som är viktigt idag var kanske av mindre vikt igår. Tack för dina tankar!

 8. Härligt Annica, det är ju det som är det fina, det är dina val som ska styra det du vill bygga framåt. oavsett om det gäller företagande eller anställning. Så att vara klar över vad du vill fokusera på är grunden som jag ser det. Sen kanske du kan börja med att göra någon form av kundundersökning om behovet av dina utbildningar. Kan vara bra att starta i grupper på tex FB där intressen samlas, där kan du hitta bra input till nya idéer, lycka till !!

 9. Tack Anna, ja jag har också en hantverkarman som är egen företagare. Nu försöker han trappa ner med jobb så det funkar bra för oss. Men å andra sidan finns det behov av hantverkare överallt 😉 Lycka till med dina planer!

Comments are closed.