Word of the year - en liten handbok Kicki Westerberg

Word of the year – en liten handbok

Ett ord på vägen, word of the year, en värdering eller ett vanligt litet ord. I dagens inlägg svarar jag på några av de frågor jag fått på ämnet. Hur gör jag, hur kommer jag ihåg det osv. Häng med här. 

Word of the year - en liten handbok - Kicki Westerberg

Att ha ord som sällskap på vägen både i livet och i företaget är något jag tycker om. Ofta har jag valt ordet utifrån ett behov jag hade just då.

Under flera år när jag bytte inriktning i mitt yrkesliv hade jag frihet & kreativitet som följeslagare. I början av 2017 så behövde jag ordet BALANS som motvikt till det lite stökiga FRIHET 😉. Så det fick bli min guide för året. 

Så välj ett ord som ger dig det stöd på vägen du behöver i år. Låt det följa dig och vara din guide & vägledare. I år har jag valt ENKELHET (simplicity) för att jag behöver göra utan att tänka så mycket. 

Word of the year i ditt liv o företag

Här kommer några punkter till dig som vill jobba med ett ord på vägen. 

1) Vad behöver du och vilket ord ska följa med dig under 2020?

Utgå ifrån det du vet att du behöver. I mitt inlägg på Instagram häromdagen så snackades det om ord som.

FRIHET
ENKELHET
GLÄDJE
HÅLLBAR
LEVLA UPP
BALANS
FOKUS
MOD 
TÅLAMOD
KABOOM (den gillar jag 💥)

Så vad behöver du?
Krångla inte till det utan välj ett ord som du gillar. Bar för att det heter “word of the year” så betyder det inte att du behöver behålla det under hela året. Dessutom kan du byta ut det om du kommer på att du behöver något annat bättre. Eller så kan du ha två. Vill du ha mer inspiration om att jobba med värderingar i ditt företagande så kan du läsa mitt inlägg här.
Så jobbar du med värderingar i ditt liv & företag

2 Hur kommer jag ihåg mitt ord?

TIPS, skriv ner det där du ser det ofta. Sätt det på väggen, i bilen, på mobilen eller skriv det i din kalender eller insiktsbok. 

Om du ändå inte kommer ihåg det (ordet alltså) så är det förmodligen inte rätt ord för dig. 
Kom ihåg gör det enkelt…

3 Hur använder jag mitt Word of the year? 

Som svar på din fråga. Precis så mycket och som du vill. Här kommer några av de sätt jag gillar bäst. Har fler så kommentera gärna här och dela med dig av din variant.

  • När du ska ta beslut. Fundera runt dina alternativ om hur det “lirar” med ditt word of the year. 
  • Meditation. Om du mediterar så kan du låta ordet vara ett manta och se vad som kommer upp. 
  • Skrivande. Personligen så älskar jag att skriva på morgonen, mina två sidor med min gröna reservoarpenna som flyter mot boken, det sätter tonen för min dag. Utforska ordet vissa dagar och se vad som kommer upp. 
  • BE DO HAVE. En favorit hos mig. Ta ditt ord och fråga dig vem du behöver vara (BE) för att må bra /nå dit du vill /förändra något. Välj det som passar dig här och nu. Nästa steg är att koppla på de vanor/rutiner/action (DO) som den du behöver vara har. Resultat av det du gör kommer att leda dig framåt och ge dig…. (HAVE)

Så som du ser finns det många sätt att använda ditt word of the year. Låt dig inspireras och hitta ditt sätt att kasta dig ut eller smyga dig in i det nya året.

Lycka till !!

Kom ihåg att kommentera vilket ditt ord är och varför du valt det.

Similar Posts