3 tips för att avsluta 2018 på bästa sätt - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

3 tips för att avsluta 2018 på bästa sätt

Snart är året slut? Nej inte riktig men det går fort. Den här veckan är den första på den sista 90-dagarsperioden för året. Du får nu tre tips som gör det möjligt att avsluta 2018 på bästa sätt.

3 tips för att avsluta 2018 på bästa sätt - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Om du följt mig här på bloggen eller i mina andra kanaler så vet du att jag gillar och jobbar med sk 90-dagarsmål. Rent praktiskt så betyder det att jag delar upp året i fyra 90-dagars perioder. Vi är nu på väg in i den sista och det är dags av avsluta 2018, tro det eller ej.

Min favoritmetod för entreprenören

Det är inte bara jag som jobbar med 90-dagarsetapper, en del väljer att kalla det för kvartalsmål eller delmål. Men det finns en anledning till att metoden har blivit min favorit när jag planerar. 90 dagar tycker jag är den perfekta modellen för dig som har ett mindre företag. Det beror bland annat på att du sparar tid genom att inte behöva detaljplanera hela året direkt – för du vet ju att saker ändras under resans gång.

Tips 1 för att avsluta 2018 på bästa sätt

En viktig del i att få den här metoden att fungera bra är att vara noga med att avsluta och utvärdera den 90-dagarsperiod som du just nu har avslutat. Jag gör det genom att svara på samma frågor inför varje ny period innan jag bestämmer mig för vad jag ska fokusera på framåt.
Exempel på frågor kan vara

  • Vad har fungerat under mina 90 dagar som gått och varför?
  • Vad har inte fungerat och varför?
  • Vad är det som hindrar mig?
  • Vad kan jag göra för att förändra det?

Tips 2 för att avsluta 2018 på bästa sätt

Att stanna upp precis där du är just nu innan du sätter fart framåt är viktigare än du tror. Så stå till ett tag och fundera över hur det ser ut precis just nu.
Exempel på frågor här kan vara

  • Är mitt övergripande mål för resten av året oförändrat?
  • Har något hänt som påverkar det?

Tips 3 för att avsluta 2018 på bästa sätt

Nu är det dags att staka ut riktningen för att avsluta 2018 – den sista 90-dagars perioden för året. Det handlar nu om att se över din utvärdering och fundera över var ditt fokus bör ligga framåt.

Exempel på frågor kan vara

  • Vad ska du fortsätta med under de kommande 90 dagarna?
  • Vad ska du sluta med under de kommande 90 dagarna?
  • Finns det speciella händelser eller events som du bör fokusera på?
  • Har du personliga mål eller händelser som gör att du måste tänka om?

Ditt bästa 2019 – ett bonustips till dig

Idag släpper jag de första platserna till förra årets succé där 350 personer deltog för att planerar sitt bästa 2018. Nu gör vi det igen men nu är det dags för Ditt bästa 2019, Vi startar den 22 oktober och planerar under 5 dagar. Boka din plats här, för 99 kronor (tom 7 oktober) får du min nya arbetsbok Ditt bästa 2019, stöd att planera i vår FB grupp Ditt bästa 2019. Priset stiger för varje vecka så hugg din plats nu och lär dig hur du planerar för ditt bästa år hittills.

LÄS MER & ANMÄL DIG HÄR 

På fredagens livesändning pratar jag mer om det här.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts