Bullet Journal ett ord av tacksamhet

Bullet journal – ett ord av tacksamhet

Om ett litet ord med mycket kraft, om att stanna upp och säga tack varje dag. För det passar min Bullet Journal perfekt. Häng med in och se hur jag hittat rutiner för daglig tacksamhet.

Bullet Journal ett ord av tacksamhet

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Den lilla sidan med den stora betydelsen

En sk kollektion som återkommer hos mig är min tacksamhetssida. Den har haft olika utformning men oftast funnits med mig under mina 2, 5 år med daglig användning av min Bujo. Någon månad har jag glömt, utelämnat den eller tröttnat. Men snart så är den tillbaka i någon form.

De varianter på temat tacksamhet som jag testat är

Ett ord per dag

Den variant jag använder mig av just nu. Enkel, träffande och så tvingar den mig att sammanfattar dagen i ett enda ord. När jag ser tillbaka på orden under oktober så kommer jag ändå ihåg vad just detta ord betyder för mig och dagen. Och känner stor tacksamhet.

Bullet Journal ett ord av tacksamhet

En mening per dag

Funkar bra det med. Då har jag ofta varierat min stil och fått en liten konstnärlig stund kombinerat med eftertanke.

En symbol per dag

En variant på de två första för den som är ritsugen. Kul men lätt att hoppa över om tiden inte finns.

Dagens guldkorn

Den här varianten använde jag ett tag i mina dagliga planer. Då skrev jag ner en mening innan jag avslutade dagen och började på nästa. BUJO om dagsplanen

En separat bok för daglig tacksamhet

Den varianten har jag testat ett antal gånger men ofta tröttnat efter ett tag. Så när jag mötte Bullet Journal systemet hittade jag ett sätt att kombinera de båda.

Hjälp min bok är slut !!!

Framför mig ligger nu en utmaning, men en roligt sådan. Min bok är slut och en ny ska påbörjas. Jag har lagt en beställning hos Tidformera och väntar in paketet idag. Håller som bäst på att skriva ner vilka sidor jag vill flytta med in i den nya. Kreativt kul och utmanande !

Bullet Journal ett ord av tacksamhet

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Vill du botanisera bland det stora utbudet så har Tidformera massor att välja av.

    • Har du testat Bullet Journal?
    • Vad tycker du?
    • Vad vill du veta om ämnet?

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts