vägval i livet ekonomisk pt

spårbyte mitt i livet

eller så föds en ekonomisk PT

Tåget rullar fram genom terrängen, samma rutt varje dag, varje vecka, oförtrutet dunkande mot spåret. Tillgänglig för alla, bara att angöra vid lämplig perrong. Ständiga tidtabeller som måste hållas, vissa perioder av året är det svårigheter när många vill åka med och komma fram i tid. Hösten hade varit ett andningshål med mindre antal turer och glesare mellan stationerna. Men de senaste åren har något hänt, den ångest och vånda som dykt upp inför den hektiska våren har borrat sig allt djupare in i kroppen. Den duktiga flickan har ständigt strävat på framåt men utan glädje inombords, bara en känsla av att här det gäller att överleva. Var tog glädjen vägen, glädjen över en vår som nalkas, över det gröna som spricker upp och spirar. Ingen vet när och hur den försvann eller om den någonsin funnits.

vägval i livet ekonomisk pt

Jag tänker på den där natten för snart ett år sedan när jag vaknade rn mycket tidig morgon med en visshet som drabbade mig så fort jag slog upp ögonen. Det var nu det skulle ske, beslutet var redan taget några veckor tidigare. Det är nu nästan ett år sedan.

Kunde jag verkligen genomföra denna enorma förändring bara för min skull. Får man lägga av med vissa saker helt utan anledning. Eller rättare sagt bara för att tillfredsställa sina behov.

Jag åkte till jobbet tidigt denna morgon och skrev brev till mer än 6o kunder. Inledningen löd “inte helt hundra men snart femtio” och jag fortsätter med att avsluta och tacka för vårt långa samarbete. Det kändes märkligt men det var ändå helt oundvikligt. Två månader senare varslade jag min personal.

2016 har varit ett omtumlande år, avveckling, utveckling, det kan vara invecklat.

Den stora känslan inombords var till en början frågan om det verkligen är ok att följa sin dröm när man etablerat sig inom ett yrke och driver en stabil verksamhet.

Idag sitter jag här med en mindre verksamhet och nya utmaningar som väntar. Inget av det som jag planerar under 2017 är idag solklart, jag har stakat ut en riktning och min vision ligger  helt klar för mig. Vissa dagar är det läskigt men den stora lyckan över att jag vågade göra ett aktivt val stärker mig. Jag skall använda min samlade kunskap för att utbilda, inspirera och vägleda framåt.

Det jag beslutade mig för i början av 2016 var att jag den 2 februari 2017 skulle leva mitt liv i frihetens och kreativitetens tecken. Dit har jag nu i princip nått och mitt ledord för 2017 kommer att vara balans. Målet är att leva ett liv med balans mellan jobb, fritid och vila och jag kommer att matcha alla alternativ mot detta tema. .

Det är viktigt att lyssna på ditt inre även om det tar ett tag innan du uppfattar signalerna. Livet är för kort för att ständigt skjuta upp dina projekt och säga, kanske sen…

Har du tagit ett oväntat steg i ditt liv, har du förändrat tillvaron för att följa din passion. Vilket är ditt spårbyte?

Lämna gärna en kommentar nedanför.

Similar Posts

9 Comments

 1. Känner så igen mig i det du skriver.

  Jag “hoppade” från mitt välbetalda och stundvis superroliga jobb i fastighetsbranschen för att kunna jobba mer platsoberoende och kreativt.

  Livet är för kort för att inte våga! Så härligt att dela den här erfarenheten med dig och andra som vågar att testa nya vägar.

  Malin Hammar-Blomwall – Your Lifestyle Coach

 2. Ja i mitt fall så är det just den kreativa och fria delen som har fått “sova” i så många år. Och tillslut hittar dessa känslor och tankar ut och då här det bara att hänga med.

 3. Jaaaa! Jag hoppade av det som i mångas ögon var drömyrket med en fet lön och fina förmåner…men jag har inte ångrat mig en dag😀 Idag hjälper jag andra Prestationsprinsessor att följa sitt hjärta, sin inre längtan via kurser online. Du gjorde helt rätt Kicki och det är såååå kul och inspirerande att följa din resa💖
  // Ulrika Hederberg.se

 4. Härligt att höra Ulrika och tack för att även du delar med dig, stort lycka till med dina val. //Kicki

 5. Jag befinner mig just nu i ett läge att jag ska starta en egen verksamhet och känner med hela min varelse att jag ska ändra spår. Mitt enda bekymmer är att det nya kreativa, givande och härliga inte kommer att generera lika mycket ekonomiskt. Då jag har en familj som är beroende av mig så står en del på spel här. Hur tänker ni?

 6. Hej Elaine, ekonomin är viktigt, om inte den fungerar kommer du att tömmas på den energi som du får av din verksamhet. Det fungerar inte i längden men ofta är det så att man får gå ner i lön och dra in på så mycket som man kan när man drar igång en verksamhet. Det viktiga är att du har koll på dina förutsättningar. Genom att tänka igenom sin idé och förbereda sig så brukar det gå lättare, det finns många saker man kan jobba med när det gäller tex prissättning. Statistik visar att de som verkligen behöver en viss inkomst snabbare får lönsamhet i sin rörelse för det måste ju bara fungera. Men ett gott råd är håll koll på dina siffror och gör en plan för att skapa det företag du brinner för. Lycka Till ! //Kicki

 7. Tack! Egentligen så handlar det om att gå från bra lön till osäkerhet. Hushålla och dra ner är bra grejor. 😊

 8. Hej!
  Tack för inspirerande inlägg! Jag var sjukskriven i utmattning förra året och efter detta insåg jag att jag måste leva mer hållbart och medvetet. Jag har nu startat upp mitt företag Slow Living by Annika där jag vill hjälpa andra att få balans i sina liv.

Comments are closed.