en grön jul hos Ekonomisk PT

Måndag – 19 saker före 2019

Känner du igen den typen av listor. 19 saker du vill/bör/ska hinna med före 2019. Sanningen är att 2019 närmar sig med stormsteg. Bjuder på den härliga julskyltningen i min smak som jag sprang på i Stockholm i lördags. 

en grön jul hos Ekonomisk PT

Insåg igår att det inte är fyra veckor till jul utan tre. Lurigt det är med fjärde advent. Fyra lugna veckor för den hektiska julen. Men det blir ju bara tre där emellan. Den första har ju redan gått åt. (Har dessutom ingen aning om jag har 19 saker jag vill få gjort.)

Förra året bromsade jag in rejält.

Då slog jag stopp på det hela genom att säga NEJ redan i november för nya projekt och nya kunder. Ett hektiskt år tog ut sin rätt och jag behövde få avslut och tänka efter. I år gick det med automatik. Inga nya projekt (nästan) bara avslut. Just nu ligger jag i förändringsmode inför 2019.

För mig handlar det mycket om renodling och vägval. Hur onlinebaserad vill jag vara? Inga fysiska kunder eller några få? Jobba i perioder med hjälp av mega batching eller sprida ut jobbet över varje vecka. Det som är så bra är att jag faktiskt får välja. Jag kan utforma min vardag och företag som det passar mig allra bäst.

Fast som vanligt så har jag lite svårt att bestämma mig. Det finns ju så mycket som är kul 😉 Men det är lugnt, under veckan kommer mycket att klarna.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att förbereda mig inför mina program som startar i januari. Eller rättare sagt se till att jag startar i tid så att inte jobbet hopar sig i januari.

Den här veckan har jag tre huvudfokus.
-> förbereda januaris lansering av min uppdaterade affärsskola B&M
-> se över tidsåtgången för team Grön 2019
-> hinna rida min hästar på dagtid (lite väl korta dagar just nu)


Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag-tisdag Jag ska se över mina kurser som jag har i portalen Teachable. När det är dags för nya starter så ska visst material uppdateras och några filmer bytas ut.
Nyfiken på affärsskolan Business & Mindset?

Onsdag. Åker jag till Stockholm för att träffa en möjlig ny medarbetare till teamet.

Torsdag. Innehåller träff nummer 3 av höstens upplaga av Ung & Eget som jag och en kollega kör för NyföretagarCentrum. Dags att jobba lite med ekonomin för våra ungdomar.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan har ingen plan alls.

Lördag & Söndag. Tillbringas i Dalarna med Julmarknad i Bingsjö där vi ska sälja olivolja och njuta av julstämningen. Är jag inte nöjd efter den så är det marknad i Falu koppargruva på söndagen. Något jag varmt kan rekommendera.

Lugn som en filbunke just nu?

Eller springer du som en yr höna och försöker hinna med allt på en gång. Mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.
Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts