Ung & Eget Kickstart - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Ung & Eget Kickstart – testa din affärsidé

Nyss hemkommen ifrån avslutning och examen i Ung & Eget Kickstart, den workshopserie som jag både har skapat och varit en del av under våren 2018. Våra fantastiska ungdomar med entreprenörsdrömmar har givit mig så mycket energi. I inlägget vill jag dela med mig av lite av den till dig. 

Rådgivare hos Nyföretagarcentrum

Sedan några år är jag en av Nyföretagarcentrums rådgivare i Gävleborgs län. Jag ansvarar för rådgivningarna i min kommun Hofors och träffar alltså många i startgroparna för det stora steget. Alla har olika varför, en del har inget alls. Då är det en av mina uppgifter att genom rätt frågor hjälpa personen att ta rätt beslut. Ibland slutar det med att det inte blir start. Rätt beslut oavsett JA eller NEJ alltså. Som du vet så är frågan om dina drivkrafter något som jag tycker är superviktigt och som jag aldrig släpper. Alla rådgivare hos Nyföretagarcentrum är själva företagare med olika kompetenser. 

En variant på Ung & Eget

Under 2017 sökte jag och min rådgivarkollega Ann-Kristin Käll pengar från olika aktörer för att genomföra vår variant på projektet Ung & Eget som drivits av Nyföretagarcentrum Stockholm. Vi ville skapa något annorlunda än en vanlig starta eget kurs eller traditionell rådgivning. Målgruppen är ungdomar mellan 18-35 år som inte går vidare till Högskolan. Vissa har förmodligen haft UF företag och då fått tankar på att driva eget på riktigt. 

Ung & Eget Kickstart - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Bygg ditt drömföretag är basen

Vårt program bygger på min bok Bygg ditt drömföretag och min kollega Ann-Kristin Källs kompetens inom DISC analys. Som du kanske anar så finns det en tyngdpunkt på just mjuka värden innan vi går vidare på budget och ekonomi. Viktigt det med. Men att jobba med sina drivkrafter, sitt varför och fundera över vilken sorts tillvaro de vill ha som företagare är faktiskt ännu mer viktigt. Till att börja med. Här hittar du mer om boken Bygg Ditt Drömföretag – verktygslåda för ett företag i balans.

Ung & Eget Kickstart - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Härliga ungdomar med underbara ideér

Vilka fantastiska diskussioner vi har haft med våra elever. Om livet och drömmarna där framme. Idag tog de alltså examen och för några blev beslutet att inte starta, för andra så hade de redan skickat sin första faktura. Vi är lika glada för dem allihop. Det viktiga är att de kommit till insikt om vad som verkligen är viktigt för dem. Jag önskar dem stort lycka till av hela mitt hjärta!

Ung & Eget Kickstart - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Nyfiken på mer?

Vill du veta mer om det upplägg vi skapat, kanske kan vi göra något annat av detta i samarbete med dig. Hör då av dig. Kontakta mig Om du är sugen att starta eget så erbjuder Nyföretagarcentrum alltid kostnadsfri rådgivning var du än bor i Sverige. Du kan läsa och boka din tid här. http://www.nyforetagarcentrum.com/

Om du är ung och sugen på att vara med i hösten program så tar vi emot ansökningar nu (start i augusti 2018) Ingen kostnad för dig som deltar. Kontakta mig

 

Similar Posts