Vardagsmorgon i Övre Berg

Söndag – att ligga före när du blir efter

Hur ofta hamnar du på efterkälken? Ärligt. Händer det hela tiden eller bara ibland. Oavsett hur ofta det händer så är det inte kul. Massor av energi går åt till att försöka komma ikapp, att vara frustrerad över att du ligger efter eller i värsta fall försöka göra flera saker samtidigt. Det är ingen bra strategi.

Vardagsmorgon i Övre Berg

Så den här veckan har jag funderat massor över hur jag ska kunna ligga före så att jag kan halka efter. Utan att det gör något. Liksom bygga in livet ännu mer i min business. Det är frihet det. För det behöver ju inte vara något negativt i att du halkar efter. Det kan lika gärna vara ett aktivt val, att välja att göra något med en vän, ett barn eller inte göra något alls.

Njuta utan att halka efter.

Som min resa till till Eckerö med mamsen den här veckan. En hel dag med buss hemifrån, busstur med Eckerölinjen, god mat & stoppning och en massa prat. Sen tog vi bussen hem mig. Och den typer av dagar vill jag ha tid med.

Utan att känna att det tar tid från mitt företag.

Så tro inte att jag är prefekt på något vis. Jag vet att jag ofta framstår som organiserad och superplanerad, vilket jag oftast är. Men det finns en personlig anledning till att jag valt att jobba så. Det handlar lite om att hålla mina entreprenörsgener i schack.

Att inte dra igång allt som är kul, samtidigt.
Att inte skjuta upp saker när det börjar bli rutin.
Att behålla glädje i det jag gör.

Men jag är något riktigt bra på spåret nu. Det arbetssätt jag haft under 2018 har utvecklats hela tiden och inför 2019 kommer jag att ta ytterligare ett steg. Du kan läsa veckans faktainlägg här så får du en hint om vad jag tänker på. PS, det funkar lika bra för dig som inte är företagare.

Mega Batching för större effektivitet

På söndagarna möter du mig lite mer personligt här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 48 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick.

Vad har varit bäst under veckan?

Att få avsluta ett antal saker som legat nästa färdiga ett längre tag. Nu är de borta, färdiga, klara och jag är så nöjd.

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

1) arbetet pågår med Team grön 2019 (finns med några veckor till)
2) Clean up dvs att avsluta smågrejor OK
3) Umgänge med familj/vänner härligt OK

Vad hindrade mig?

Migrän…..
Onsdag kväll och hela torsdagen blev inte alls vad jag räknat med. Men så kan det vara. Just den här veckan var det migrän som satte käppar i hjulen för mig. Den dyker upp ibland och varar tack och lov inte så många dagar men när det blir luddigt i huvudet så är det svårt att tänka.

Vad har jag lärt mig?

Även denna veckan en påminnelse om att det alltid händer saker som man inte tänker på. Skriver man för jag är säker på att det här händer dig med 😉

Vad kan jag förbättra?

Precis det jag skriver om idag. Att ligger före ännu mer så att jag när (inte om) jag blir efter ändå ligger före.


Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts