5 steg mot ditt bästa 2017

om du inte vet åt vart du är på väg så är det svårt att göra en karta

Jag bjuder på min favoritrutin så här i slutet av året eller början av det nya. Genom att planera utifrån dina livsmål och utforma just ditt 2017 får du en bas för din ekonomi och se till att det finns balans i alla områden i ditt liv. Har du en massa planer och visioner i ditt huvud så är det dags att skriva ner dem.

  • Om du vill ha mer ledigt, planera in det
  • Om du vill tjäna mer pengar, planera in det
  • Om du vill springa vårruset, tjejmilen eller ditt första maraton, planera in det

Så här planerar jag mitt år, nu är det din tur.
Här laddar du ner din årsplan för 2017

gå igenom de fem stegen nedan och ladda ner mallen.

1 lägg in födelsedagar, högtidsdagar eller andra dagar med din familj eller dina vänner.

Det är så viktigt att ta hand om dem som står dig närmast. De flesta som tittar tillbaka på sitt liv eller förra året säger knappast att de spenderade för mycket tid med sin familj eller sina vänner. Värna om dessa dagar, håll dem fria och ge dig tid till att umgås med dem som ger dig energi.

2 lägg in alla ledigheter du planerar.

Börja med jul, midsommar mm. Nästa steg är att lägga in ledig tid från ditt jobb eller ditt företag. Nästa år planerar jag att ha en dag per vecka med tid för att ladda mig med energi. Att planera ledig tid är så viktigt. Det ger dig något att se fram emot och fyller på din energi när du jobbar hårt, men det ger dig även viktig tid för avkoppling, förnyelse och fokusering på det som är ditt stora mål för året.

3 lägg in de största och viktigaste affärshändelser i din plan för 2017

Det kan vara lansering av en ny produkt/tjänst, försäljningskampanjer, konferenser eller nätverksträffar som du tänker delta i. Att lägga in dem ger dig klarhet i vad du skall fokusera på och en indikation för planering av årets inkomster.

4 lägg in vanliga, återkommande aktiviteter som du behöver för att uppnå dina mål för 2017

Till exempel dag i veckan för skrivande i ditt företag (blogg,säljbrev,annat textmaterial), en eller två halvdagar för att ta hand om din ekonomi osv. Att inte splittra dig och försöka göra allt samtidigt ger dig resultat i form av högre effektivitet och lugn inombords.

5 avsluta med att lägga in slutdatum för dina delmål och avsätt tid för avstämning och feedback.

Att sätta ett slutdatum på dina större utmaningar påminner dig om vad du vill åstadkomma. Eftersom du redan tidigare lagt in dina större arbetsmål är det nu läge att lägga in dina mål på andra områden i livet. Tex träning, kost, personlig utveckling eller andra intressen. I detta moment ingå även att lägga in en tidpunkt varannan vecka för att titta tillbaka på vad du åstadkommit och om du behöver justera något de kommande veckorna. Flexibilitet och feedback är viktiga ingredienser för din framgång.

Tänk på att alla områden i ditt liv skall finnas representerade i din årsplan. Du kan här använda någon typ av modell tex livshjulet för att checka av att du har balans i din årsplan.

att gå in i 2017 med tillförsikt

Den här planeringen skall inte ta lång tid, jag gjorde min egen årskalender i början av vecka på mindre än en timme och jag kommer att ta en liten stund varje dag denna vecka för att göra några mindre justeringar. Att starta det nya året med en insikt om hur många dagar du kommer att ägna åt ekonomi, marknadsföring, försäljning, egen utveckling och ledighet/återhämtning ger dig ett lugn och och en känsla av klarhet om det år du har framför dig. Du startar 2017 med vetskapen om att ditt år är i balans och att du kommer att uppnå de saker som du planerat att göra (om du håller fast vid det). Du håller stressen på avstånd och slipper bli överväldigad av allt det du har framför dig. Nästa år har jag planerat 150 lediga dagar och 215 dagar av arbete. Det betyder att mer än 40% av nästa år kommer jag att ha möjlighet att ta det lugnt eller göra något som jag inte har planerat. Hur ser ditt år ut?

nu är det din tur att få klarhet i hur du vill att ditt 2017 skall se ut?

Använd min process och mitt verktyg för att ta dig an det nya året. Så här års hör du ofta folk säga, nästa års skall bli det bästa eller mest framgångsrika året i mitt liv, men de flesta tas sig inte tid att planera och agera. Nu utmanar jag dig att ta 30 minuter av din ledighet för att ge dig själv en chans och skapa ditt bästa år. Om du har någon i din närhet som du tror skulle må bra av att ta ett grepp om 2017 så dela gärna detta inlägg vidare.
Här laddar du ner din årsplan för 2017
Filen är en vanlig PDF

Similar Posts