Måndag – Clean up the mess

Att ta rätt på småsaker som ligger och skaver. (tror visst att det här har hänt förr 😉 ) Tänk att det ska behöva städas upp då och då. Häng med när jag planerar min vecka.

Att städa upp för att utvecklas på andra sidan? Kanske är det så enkelt när jag tänker på det hela. Tror nog att du vet hur det är. De där små “yttepytte” grejerna som tillsammans tar en något längre stund. Det är en av mina fokuspunkter för veckan. Jag har faktiskt inga riktiga surdegar numera, tack och lov, Det beteendet gjorde jag mig av med hjälp av enkla men effektiva processer ur NLP i kombination med ett snack med bästa tidscoachen Dorotea Pettersson.

Det jag istället tänker på är riktigt små uppgifter som blir liggande och behöver städas bort med jämna mellanrum, nu är precis ett sådant mellanrum. Jag ska ringa Trygg Hansa, Länsförsäkringar om några små justeringar. Boka två möten i Stockholm, fixa en inloggning ovs osv….

Team grön 2019 fortsätter

Samtidigt fortsätter mitt arbete med att slå fast planen för 2019. Just nu ser jag över min egen organisation. Det kanske låter stort med tanke på att jag är soloföretagare med en assistent 2 timmar per vecka men. Min tanke är att finslipa och förbättra allt som jag gör i mitt företag. Just nu ifrågasätter jag mina livesändningar på Facebook. Att lägga ner det jobbet jag gör för något som inte finns kvar mer än några dagar. Det ligger just nu 75 stycken sändningar på mellan 10 och 20 minuter i gömmorna. Inga sökfunktioner eller googlingar gör att de kommer upp till ytan. Att flytta dem till YouTube är ett drag som jag överväger inför 2019. Då är de sökbara och aktuella trots ålder. Dessutom kan jag batcha (göra fler av samma samtidigt) vilket är något jag kommer att jobba hårt på inför nästa år.

Mycket att fundera över alltså.


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att städa upp alla små pryttlar för att få lugn & ro och kunna fokusera bara framåt.

Den här veckan har jag tre huvudfokus.
Team grön 2019 (kommer att vara med några veckor till)
Clean up
Umgänge med familj/vänner
Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Inga möten, istället skrivande och små, små saker som ska bockas av från listan.

Tisdag. Dags för den årliga resan med Eckerölinjen med min mor. En dag för umgänge, lite julklappande och god mat. Bara att sätta sig på bussen i Sandviken, hänga med och vara riktigt ledig.

Onsdag. Ekonomijobb på förmiddagen och en avslutade hästträning, den sista för året. Det går fort nu.

Torsdag. Mötesdag, tänk att den här veckan fungerar min ideala vecka. Näst sista mötet med mitt Mastermindgäng för hösten. Några ytterligare telefonmöten hinner jag med innan dagen är slut.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan blir det en resa till Friends Arena och en eftermiddag på Stockholm Horse Show. Det bjuds på världscuptävling med Islandshästar. Kvällen bjuder förhoppningsvis på en god middag och ett Stockholm i julstämning.

Lördag & Söndag. Återvänder från Stockholm och tänder adventsstakarna i huset.

Har du många små saker som du vill ha fixade före jul?

Då kanske du ska använda den surdegsmetod som jag delade med mig av i höstas. Konsten att ta rätt på en surdeg. Det fungerade perfekt för mig och för flera andra som hörde av sig. Tänk vad en liten stund varje dag kan göra.
Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts