Ditt bästa 2018 dag två - sju dagar av reflektion

Ditt bästa 2018 dag två – 7 dagar av reflektion med Ekonomisk PT

Godmorgon! Det är dags för en ny dag med mig Kicki, Ekonomisk PT. Om du precis har hittat hit så är det här den dag två i min bloggserie Ditt bästa 2018 – 7 dagar av reflektion. Här ställer jag frågor till dig som jag själv svarar på dagen efter, så häng på du med. Du hittar länkarna till övriga dagar längre ner.

Ditt bästa 2018 dag två - sju dagar av reflektion

Så här fungerar det

Varje dag (25 dec – 1 jan) ställer jag några frågor som även jag svarar på utifrån min egen verksamhet under 2017, men inte förrän dagen efter. Så i morgon får du läsa mitt svar på dagens frågor.
Jag är så nyfiken på dina reflektioner. Lämna ditt svar här som kommentar eller i sociala medier och tagga mig med #dittbästa2018  Jag håller utkik.

Dag 1 25 dec
Dag 2 26 dec (här är du idag)
Dag 3 27 dec
Dag 4 28 dec
Dag 5 29 dec
Dag 6 30 dec
Dag 7 1 jan

Igår bad jag dig att titta tillbaka på 2017. Har har du mina svar på frågorna.

  • Vad är jag mest nöjd med att ha åstadkommit under 2017?  När jag tänker tillbaka så är det arbetet med att skriva och ge ut min bok Bygg ditt drömföretag. Att bli författare har varit en dröm under många år och 2017 var året då det gick i uppfyllelse. Den 2 februari skrev jag under kontraktet med mitt förlag Roos & Tegnér. Våren och sommaren gick det många timmar på skrivande, redigering och korrekturläsning. Den 21 september släpptes boken
  • Varför blev det så bra?  Jag fick ett toppenstöd av min redaktör under skrivprocessen, jag skrev och skickande texter var tredje vecka för feedback. Att få  arbeta med proffs underlättade mycket, eftersom det var mitt första stora skrivprojekt. Boken innehöll 230 000 tecken i färdigt skick så rutin på att skriva långa texter har 2017 verkligen givit mig.
  • Nämn ytterligare två bra saker som du åstadkommit under 2017? 1) Den träning som jag planerade och genomförde under november med 350 deltagare på temat planera ditt bästa 2018 och den efterföljande lanseringen av min kurs med samma namn. 2) Valet att arbeta strategiskt med mina kanaler har varit lyckosamma. Där ingår att blogga en gång per vecka (förutom den här veckan) och att sända live varje fredag. Kontinuitet i marknadsföring lönar sig i längden och här är jag nöjd med mitt arbete.
  • Vad har inte fungerat? Att arbeta på allt för många projekt samtidigt gör att det dagliga arbetet blir splittrat. Jag vet så väl att det inte är bra och när det dyker upp många roliga projekt så gäller det att inte ständigt hoppa på tåget. Lägg sedan till en dos tidsoptimism, då är det lätt att känna sig otillräcklig. Så i mitt fall har arbetsbelastningen tidvis varit för hög under året. 
  • Vad kan jag lära mig av det? Jag jobbar nu med att stenhårt sålla ut mina fokusområden och bli ännu bättre på att säga NEJ. Lärdomen för mig har varit att inse att  det lätt att  fastna i gamla spår och fylla kalendern till max. Speciellt med ett jobb som är så roligt och inspirerande. Jag övar nu på att verkligen planera med luft. (det går riktigt bra) Tänk att allt tar så mycket längre tid än vi tror. Jag är övertygad om att jag nu har hittat en bra mix av jobb & vila. 

Dag 2 Ditt bästa 2018 dina drivkrafter

Det är viktigare än du tror att du orkar i längden. Det tar 12-36 månader att bygga upp resp förändra ett företag. Då gäller det att du valt rätt sätt för dig. Då är det bra att fundera över dina drivkrafter. Jag kallar dessa viktiga bitar för grundbultar. Om frihet och platsoberonede är en viktig grundbult för dig så kanske du inte ska välja att driva butik där du måste vara på samma ställe dag efter dag.

Dagens fråga blir att fundera över följande 

  • Vad är det som är verkligen, verkligen viktigt för dig i ditt företagande?
  • Nämn tre grundläggande förutsättningar som du inte är beredd att kompromissa bort.

För mer inspiration kan du lyssna på min livesändning nr 13. Det handlar om vad som motiverar dig. Du hittar den här.

https://business.facebook.com/ekonomiskpt/videos/1521010784612230/

Tack för att du hänger med i min bloggserie, i morgon kommer nya frågor och mina svar på dagens fråga.

Kom ihåg att kommentera här nedanför eller tagga mig på FB eller Instagram med #dittbästa2018

Nu kör vi mot ditt bästa 2018 !!

//Kicki

Similar Posts

One Comment

  1. Det är viktigt att jag har en balans i företaget och i mitt liv i övrigt. Jag vill känna i spiration, drivkraft och ett engagemang för det jag gör. Jag vill även ha en flexibilitet och frihet i mitt i mitt företagande.

    Nu mot en ny start inför 2018!

Comments are closed.