Måndag – att hitta sina rutiner

Det är viktigt med rutiner, det vet du som följer mig att jag tycker. Att skapa vanor som ger stöd till dina mål. Men det är också viktigt med flexibilitet, hela veckan får inte bli ett tidsschema som ska hållas.


Måndag - att hitta rutiner

En balansgång tycker jag som älskar att fylla min almanacka med saker. Men jag håller mig tillbaka och fokuserar på det som är viktigt, måste och ger energi. Min idealvecka är under test och jag rapporterar med förmodligen redan i morgon men jag kan redan nu säga att det känns som om det går år rätt håll.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att nå söndag och känna att vecka varit riktigt bra helt igenom.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Starta upp ett projekt åt Nyföretagarcentrum Gästrikland där jag är rådgivare, nätverka i Stockholm och påbörja ett röjningsprojekt här hemma.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Skrivande dag som avslutas med hästträning på eftermiddagen.

Tisdag. Företagshälsovården, bra att den finns men lätt att glömma mellan besöken. Så någon form av besiktning är det väl frågan om. Ett hälsoformulär är redan besvarat.

Onsdag. Administrativ dag som även den avslutas med hästträning. Tävlingssäsongen är snart över för i år och nu gäller det att få goda träningsrutiner inför höst och vinter.

Torsdag. Nätverksbyggande och en föreläsning av Tone Bekkestad på nätverket Beyond the Limits i Stockholm. Och ett längre snack med en annan onlineföretagare innan jag tar tåget hemåt igen.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Så får det bli.

Lördag & Söndag. Du kanske tycker att jag är hästtokig och det stämmer nog till viss del. Lördagen tillbringas på V75 i Hudiksvall där vår häst Dame Dream ska delta. I övrigt blir det en lugn helg.

Måndag - att hitta rutiner

Vad innehåller din höst?

Den här veckan har ganska mycket luft i sig. Ett bra tempo tycker jag. Lite ovant för mig men jag kommer att förvalta det på bästa sätt. Ska försöka iallafall.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts