Söndag – lös & ledig och en och annan julkrans

Summerar en intensiv jobbvecka med fokuserat arbete hela veckan. Tror jag ger mig själv en klapp på axeln, en ny julkrans och låter helgen vara lugn. Riktigt lugn. Det är jag värd.

Just nu jobbar jag väldigt lite på helgerna. En medveten strategi som jag är noga med att inte slarva med. (ett undantag är de här raderna) Veckan har innehållit projekt inför 2019 som krävt absolut fokus & full koncentration. Även mitt engagemang i sociala medier ligger på en liten lägre nivå än annars. Det får vara så någon vecka till, jag behöver en hjärna som är fullt påkopplad i de viktiga förberedelserna både till Cirkeln & Affärsskolan.

Kanske en ny julkrans 🎄 till dörren?

Då passar det perfekt med bestyr som att rida en häst, gosa med barnbarn och fika med barn. Att sälja lite olivolja på julmarknad och sedan köpa lika mycket julkransar & tunnbröd av de övriga vännerna på vår grannbyn Bingsjös lilla mysiga julmarknad. 2 timmar helt i min smak. Kaffe, juldoft, stickade vantar & en vacker julkrans till dörren. Och vänner att snacka med. Ingen julstress här, bara att njuta. Ingen input från omvärlden, tankarna inåt.

Julmarknad Bingsjö

Mitt jobb är så inspirerande och roligt just nu. Det gäller att hushålla med energin och växla mellan jobb & vila. Kom ihåg det du med!


På söndagarna möter du mig lite mer personligt här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 49 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick.

Vad har varit bäst under veckan?

Business i alla ära men veckans bästa är nog gårdagens barnbarn på 9 månader som somnade om i min famn. Bara att njuta hejdlöst och komma ihåg de där åren som gick så fort. 💚 Fast jag inte förstod det då.

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

  1. förbereda januaris lansering av min uppdaterade affärsskola B&M
  2. se över tidsåtgången för team Grön 2019
  3. hinna rida min hästar på dagtid (lite väl korta dagar just nu)

Gick framåt med alla tre. Inte färdiga ännu men stora framsteg under veckan. Jag tror att jag ska behålla nästan samma fokus under den kommande.

Vad hindrade mig?

Är inte helt på topp humörmässigt. Kroppen är trött just nu. Det enorma mörkret tar även på mig som är en riktig november älskare, men nu känner jag ett behov av mer ljus. Gärna i form av snö och helt utan modd & kladd.

Vad har jag lärt mig?

Påminner mig om att det är ok att vara trött vissa dagar och fylld av energi andra.

Vad kan jag förbättra?

Ännu mer fokuserat jobb (sk deep work ) kombinerat med riktigt ledig tid. Helt utan krav, inte helt lätt så här i juletider men det ger miså mycket mer energi.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts