hitta rutiner som fungerar

Måndag – att hitta tryggheten i rutiner

Rutiner, rutiner. Vill du ta in hjälp men vet inte hur. En bra början är det jag sysslar med just nu. Att skriva ner vad jag gör. Alla rutiner som till exempel redigering av filmer, bilder eller hur jag sköter min ekonomi. Häng med när jag planerar veckan.

hitta rutiner som fungerar

Jag känner en trygghet när jag skapar rutiner men känner mig inte otrygg utan dem heller. Svårt att förklara men jag tror det handlar mer om att jag jobbar effektivt när jag vet exakt vad jag ska göra. Under förra veckan har jag när jag förberett min lansering av affärsskolan skrivit ner alla steg i det jobb jag gör. Allt för att så småningom kunna ta hjälp med vissa steg. Tänker på att det mesta som jag gör har en plan. Min styrka är nog att tänka 1-2-3 ovs.

Både och här hos mig…

Men samtidigt så har jag ett stort behov av frihet, att få bestämma när och hur jag ska göra saker. Jag får hela tiden vakta den trotsiga där inne som inte vill ta order, inte ens ifrån mig själv. 😇😈

Men som jag ibland säger i min marknadsföring när folk frågar hur jag kan hjälpa dem. Alla system, både målmotorn & mina rutiner har jag jobbat fram under många år för att det fyller ett behov hos mig.
Att ordna struktur ur kaos. Det du.
Så det kommer ur verkliga behov, både mina egna och mina kunders. Det är så ett system fungerar som bäst, genom att få förbättras och förfinas hela tiden.

Så nu hugger jag igen och dokumenterar det jag gör samtidigt som jag gör det. Det ger mig två fördelar. Nästa gång jag tex lanserar eller redigerar en video så vet jag vad jag gjorde och kan förbättra både rutinen och processen. Dessutom är det bra när jag vid ett senare tillfälle vill ta in hjälp. Det är värt det i längden, dessutom hittar jag ofta onödiga steg som kan tas bort.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att jobba på och se till att jag kan vara precis så ledig som jag vill över jul & nyår.

Den här veckan har jag tre två huvudfokus.

  1. fortsätta med mina förberedelser inför 2019
  2. planera sociala medier för mig & Nyföretagarcentrum
  3. 😁

Men det ska ju vara tre kanske du tänker. Ja normal så men den här veckan har jag ett stort projekt (nummer 1 som kommer att ta all min energi så det räcker gott och väl med två. Om du vill ha ett tredje så får väl det blir VILA. (utan att göra något annat.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag-Onsdag. Projektarbete med bilder, texter & tekniska detaljer som ingår i projekt Affärsskolan. Många små detaljer som ska hållas reda på.

Torsdag. Mötesdag med höstens sista Mastermind som jag håller med en av mina grupper. Vi fokuserar på mål inför 2019, spännande.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan blir det ett kort besök i huvudstaden sedan hem till en lugn helg.

Lördag & Söndag. Det närmar sig. Känner på mig att det finns en och annan tomte som vill komma fram. 🎅🎄

Känns det jobbigt just nu?

Mörkret gör dig trött just nu. Så här såg det ut på förmiddagen igår. Inte mycket ljus inte.  När jag pratar med människor omkring mig så känner de samma sak. Oavsett hur mycket de sover så är de trötta ändå. Jag tänker ta chansen att gå ut mitt på dagen och ta till mig den lilla gnutta dagsljus som finns där. Tänker att det kanske gör susen för tröttheten. Väl värt ett försök iallafall.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts