5 frågor du kan ställa dig inför 2019 - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

5 frågor du kan ställa dig inför 2019

Det går fort nu. Under förra veckan träffades min assistent Ulrika och jag för att gå igenom planen för 2019. Som förberedelse inför det mötet så har jag ställt mig ett antal frågor. Idag får du ta del av 5 frågor du kan ställa dig inför 2019 så att du kan förbereda dig på allra bästa sätt.

5 frågor du kan ställa dig inför 2019 - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Sedan några veckor har jag planerat för ganska stora förändringar för mitt företag. Det kräver dels en insikt i vad som har funkat men även en insikt vad jag vill. Men framför allt vad jag inte vill.

Så boka ett möte med dig själv eller tillsammans med någon du litar på Har du en assistent så fungerar det perfekt. Det viktig är att du sätter av tid för att jobba igenom frågorna. Stäng av telefonen och fokusera.

5 frågor du kan ställa dig inför 2019

Hur skulle ditt 2019 se ut om du fick drömma fritt?

Att inte begränsa dig i dina drömmar ger bränsle till härliga, triggande, tidsatta mål som både känns lite läskiga men motiverande. Lägg sedan till tydlighet så är du framme.

I mitt fall blev helgen i London (Chris Duckers Youpreneur Summit) en verklig startpunkt. Det hölls vid ett tillfälle när jag behövde påfyllning av energi & nya idéer. Så ta chansen att släppa alla spärrar och ge dig hän!

Rapport från London om att fånga inspirationen

Tre typer av mål så funkar det

Planera nu och tjäna pengar sen

Vad är det du och ditt företag inte ska göra under nästa år?

En mycket viktigare fråga än du tror. Att begränsa dig och smalna av. Att säga stopp till det som begränsar. För att släppa in nya saker måste du förmodligen göra dig av med annat. Tänk även på det du inte vill kompromissa bort.
Vad är verkligen viktigt för dig?

I mitt fall har jag sagt upp några mindre uppdrag som tar energi & tid som jag behöver för att fokusera full ut på min onlineverksamhet. Nu är det helt tomt på andra uppdrag inför 2019.

Hur mycket vill du tjäna under 2019?

Här menar jag exakt hur mycket? Sätt en summa som blir ditt mål för året. Att ha koll på beloppet och att sätta ett mål i kronor är ett steg som många företagare hoppar över. Då är det lätt att känna osäkerhet inför framtiden. Dessutom blir det ofta mer action med ett mål att jobba mot.

Mitt omsättningsmål är satt men kommer att justeras och delas upp på årets fyra 90-dagars perioder när vi planerar vidare veckan före jul.

På vad ska du tjäna dina pengar under 2019?

En förutsättning för fråga 3 är att du vet hur du ska tjäna dina pengar och på vad. Fundera över vilka tjänster eller produkter du vill erbjuda och vilka kunder som är villiga att betala för dem. Sätt både pris och antal så att bilden klarnar.

Jag har räknat på min affärsskola Business & Mindset och funderar över hur många platser jag tror att jag kan sälja. Sen finns det några mindre kurser som kommer att finnas i mitt utbud som ger mindre intäkter. Men min huvudintäkt för året blir min onlinekurs.

Läs mer om strategikartan

Hur vill du att en bra vardag ska se ut?

Att börja med din vardag (gärna i form av den ideala veckan) är en bra utgångspunkt. Sätt dina ramar först och skapa ett hållbart företag runt det.

Min önskan att ha tid för annat än bara jobb och att hålla mina veckor så fria som möjligt ger mig ramar. Under 2019 bygger jag ett större team och satsar ännu mer på batching i form av Mega Batching. Det kommer att ge mig både arbetslust och lugna perioder.

3 steg mot den perfekta arbetsveckan

Vad behöver du för resurser för att förverkliga det du skrivit som svar på fråga 1-5?

Det kan vara både tid, pengar, kunskap eller mod.

I mitt fall investerar jag i form av pengar i början av året och i tid för att skapa rutiner till teamet. Mod vet jag att det behövs Då kommer min egen mentor väl till hands. Energi har jag så det räcker till. Speciellt nu när jag har bestämt mig.

Lycka till med din plan för 2019!


Similar Posts