Nytt läge med lansering

Söndag – ett nytt läge för mig

Jag står inför ett nytt läge. Inte så nytt som i nytt utan nytt för året. Det är kampanjdags hos mig. När jag 2014 bytte inriktning från traditionell revisor & redovisningskonsult till Ekonomisk PT hade jag aldrig sålt mina tjänster. 24 år utan att ens ringa ett säljsamtal.

Nytt läge med lansering

Istället har jag under många år sagt ifrån uppdrag eftersom jag och mina medarbetare inte kunde ta emot fler kunder. Nu är läget annorlunda. Men så kul.

Nytt läge som ger glädje

När du driver en verksamhet, speciellt inom tjänster online så handlar mycket om att ge bort värde. Att bygga sitt personliga varumärke kan man också kalla det. Det görs inte genom att sälja utan genom att ge. Att ge tips, inspirera och prata med sina framtida kunder. Det är jag riktigt bra på. För mig har det varit viktigt att göra det i mina kanaler. Facebook live varje fredag, på Instagram och här på bloggen.

Så vad får jag ut av det, kanske du undrar?

Mängder av saker. Glädje, egen inspiration av att höra om vad du gör och vilka framsteg som sker hos dig. Gärna då efter att ha läst, hört ett av mina tips. Det är sådant som värmer. Men glädje & inspiration kan man inte betala räkningar av. Därför är det viktigt att du som företagare funderar över när och på vilket sätt det är dags att sälja. För om du aldrig erbjuder något till dina kunder så kommer ingen heller att ta steget till att bli din kund. Möjligen någon som envist knackar på och ber om att få jobba med dig. Det gäller att dela in året i perioder eller veckans dagar.

Business & Mindset by Kicki – nu är det strax dags!

Så nu går jag in ett nytt läge, i den period i mitt företagande som kallas lansering. En säljperiod helt enkelt. Dels tycker jag att det är roligt att sälja, att få erbjuda mina tjänster till de kunder som är mina idealkunder och som behöver det jag kan. Dels så vet jag att när den här perioden är över och mitt program börjar den 3 september då får jag möta ännu fler entreprenörer som vill ta sina företag till en ny nivå. Och lära känna dem och deras företag. Att få jobba framåt med företagare är en av anledningarna till att jag ändrade inriktning. Jag hade tröttnat på att ständigt titta bakåt på förra årets siffror och aldrig få vara med där det hände. På framsidan.

Så nu kommer jag att fokusera på att sälja under några veckor. Sen blir det mer som vanligt igen. Så önska mig lycka till! Det här är mitt företag och det jag ska leva på under hösten.

  • Hur jobbar du med försäljning i ditt företag?
  • Säljer du året runt – i perioder eller alldeles för lite?
  • Eller har du fullt upp ändå.
    Kommentera gärna.

En vecka i startgroparna för ett nytt läge

Sen så har det förmodligen varit den sista sommarveckan här hos mig. Två bad i den vanligtvis så kalla sjön utan att frysa. Idag ligger dimman och regnet hänger i luften. Så mitt tips till dig är att ta chansen till sommarens sista bad och njut av det. Om du inte är vinterbadare 😉 Då har ju säsongen inte ens börjat.


På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 32 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. 1) att starta lanseringen av Business & MIndset by Kicki 2) göra momsdeklarationer på våra bolag 3) hålla bloggplanen med 5 inlägg

Vad har varit bäst under veckan?

Att få besöka min mor och far för morgonfika en helt vanlig dag i veckan. Någon timme senare dök mina 4 barnbarn upp med sina mammor. Att få ha mina när och kära på så nära håll är en gåva. ( dagens nyfikenhetsfaktor, jag har två barn födda 1988 och 1991. De har i sin tur fyra flickor mellan 5 månader och 4 år. Bra jobbat tycker jag 😉

Och att få träffa min vän o podcastkollega Patricia Erlandson och bolla business och livet i stort. Så det som har varit bästa denna veckan det handlar om relationer.

Kicki Westerberg Patricia Erlandsson Entreprenörsliv

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

Lanseringen av Business & Mindset by Kicki startar måndag morgon. Momsarna är nästan avklarade och veckans sista blogginlägg skriver jag på nu. Så en bra vecka tycker jag.

Vad hindrade mig?

Åååå, den här veckan har varit full av hinder – mentala sådana. Precis som det ofta blir när jag ska hoppa på något nytt. Då ifrågasätter jag det mesta under processen. Jag kastas mellan eufori och ett märkligt vemod. Så hindret har funnits inom mig. Som en seg klump i magen (där brukar mina självsabotörer sitta)

Var sitter dina?

Vad har jag lärt mig?

Den här veckan har jag lärt mig (läs påmint mig) att en text mår bäst av att få växa fram i sin rena form. I steg två kommer bilder och annat lull, lull. Viktigt att komma ihåg när det är mycket att fokusera på. Det är så superlätt att fastna i de tekniska bitarna innan råmaterialet är färdigt.
Så mitt tips till dig när du ska skriva en text, skriv skriv och åter skriv. Låt det flyta på och korrigera dig inte direkt. Det kan du ta i nästa läge. Om du börjar att redigera, rätta stavfel och välja ord är risken stor att du fastnar. Det här tipset hjälpte mig mycket när jag skrev min bok.

Vad kan jag förbättra?

Det mesta kan förbättras precis som vanligt. Men även en bra idé kan bli bättre. Och jag kan bli bättre på att samla in referenser och feedback från mina följare och kunder. Det har jag haft som ett av mina mål för 2018 och det kommer att följa med mig hela året.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

6 Comments

  1. Tjoho, vad kul med lansering!! Ser ut som ett toppenbra upplägg också. <3 Ska bli kul att få följa (för det gissar jag att vi kommer få göra). Lycka till!

  2. Tack Maria! det är en rolig del av min business. Jag är så nöjd med upplägget . det hoppas jag att eleverna blir 😉

Comments are closed.