upp på toppen av berget

Måndag – upp på toppen av berget

Ibland har det känts som att det jag har framför mig har varit som ett jättelikt berg av projekt och uppgifter. Jag vet inte riktigt hur det ser ut när jag väl kommit upp, inte heller heller om jag ska orka ända upp på toppen av berget.

upp på toppen av berget

En vanligt känsla förr tillbaks. Numera har jag en annan syn på berget. En som det visade sig betydligt enklare väg.

Men hur kommer du upp på toppen av berget?

Jo ta en bit i taget. Precis som när du vill förändra något i ditt företag. Förflytta dig 2 mm i åt gången. Men framför allt ta ett steg varje dag. Då händer det saker på sikt. Det gäller att ha ambitioner på en vettig nivå och dela upp stora projekt i mindre bitar. Stora mål i 90-dagars mål.


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att ta ett steg i taget (för att nå upp på berget)

Den här veckan har jag tre huvudfokus. 1) Att jobba med lanseringen av mitt program för entreprenörer (Business & Mindset by Kicki), 2) att blogga enligt min plan och 3) att åka till Furuvik med mina barn och barnbarn.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Sista handen vid säljsidan och alla tekniska detaljer innan jag öppnar dörren för anmälningar. Det är många tekniska bitar som ska klaffa. Säljsidan är verkligen toppen av ett isberg. Nyfiken kolla här Business & Mindset by Kicki

Tisdag. Administrativ tid i mannens och mina bolag. Det betyder fakturering, betalningar mm. Vid lunch tar vi de fyra kusinerna (mina barnbarn) och deras föräldrar med oss till Furuvik för ett besök. När jag tänker efter så var det väldigt länge sedan jag besökte parken så det ska blir kul.

Onsdag. Bloggande och ett möte med några andra (lite äldre) bloggare för lite snack om hur vi kan stötta varandra. Känner du dig träffad, skriv till mig. Kontakta mig här

Torsdag. Nyföretagarrådgivning i min kommun och lite hästträning på eftermiddagen inför helgens tävlingar.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan träffar jag för sjätte och sista veckan mina sommarskoleelever. Det har varit ett roligt sätt att träffa sina läsare.

Lördag & Söndag. Tävlingar hela helgen inte så långt hemifrån denna gång. Till Sandviken tar det bara en halvtimme så det känns skönt.

Står du nedanför berget?

Ibland står vi nedanför berget, ibland står vi precis på toppen och känner oss nöjda. Oavsett var du befinner dig just nu så är mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts