Drömmen om passiva inkomster Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Måndag – drömmen om passiva inkomster

Att skapa passiva inkomster är en viktig del för dig som jobbar online. Jag tror och vet att det inte är så lätt som det ibland framställs. I veckans måndagsinlägg berättar jag hur jag tänker om passiva inkomster i mitt eget företag.

förbättra din likviditet

Min dröm om passiva inkomster

Passiva inkomster, att tjäna pengar utan att göra något. Inte alls. Det handlar om att skapa innehåll först och sälja det sen. Jag ser det som en viss typ av inkomster som ger mig en bra mix och en möjlighet att slippa byta timmar mot pengar. Jag har jobbat större delen av mitt yrkesliv på timme. Alltid räknat timmar och skrivit tidrapporter. Det sitter liksom i ryggmärgen. När jag förändrade mitt liv och företagande måste jag tänka annorlunda. Annars blir det precis som tidigare. Jobba en timme och tjäna X kronor. Ingen större frihet i det. Istället jobbar jag nu för en bra mix av kundmöten online & IRL. Kurser online & IRL där jag når många med min kunskap. Och så bloggen där jag kan inspirera till entreprenörskap och hjälpa dig att ta steget mot ditt drömföretag.

Jag testar ett nytt system under sommaren

Just nu så testar jag ett nytt system som ska innehålla hela min onlineverksamhet. Systemet är hett just nu och heter Kartra. Läs mer här om du är nyfiken. Det ersätter flera av mina system som jag jobbar i just nu, till en lägre kostnad. Så det låter lovande. Idag använder jag ConvertKit som e-postprogram för nyhetsbrev mm. Teachable som min utbildningsplattform och Leadpages för sälj och landningssidor. Att hitta ett komplett system som kan innehålla alla delar ger mig en möjlighet att samordna för en mindre månadskostnad. Just nu kan du testa Kartra för 1 $ i två veckor. Det gör jag nu och det jag sett hittills är positivt. Jag kommer att rapportera mer här på bloggen. Att lägga in mindre kurser som jag redan har i så kallade automatiserade säljtunnlar blir ett av huvudprojekten under nästa 90 dagarsperiod. Mina kunder kan alltså möta mig i mindre billigare kurser innan vissa av dem väljer att jobba vidare i en Mastermind eller 90dagars businessboost. Målet är att få den passiva delen att växa under hösten.

Drömmen om passiva inkomster Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är spika planen för juli-september.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Att fortsätta och avsluta planeringen för den 90-dagarsperiod som kommer, juli – september, att blogga enligt min plan jag satte förra veckan och att åka till VISBY och spela in podcast. Mina tankar på passiva inkomster tar jag med mig in i planen. Jag räknar med att den delen ska växa framåt.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Idag ska jag hjälpa dottern med jobb i hennes företag. Hon är mammaledig redovisningskonsult och behöver lite backning för att hinna med. Det känns bra att kunna ställa upp när hon behöver mig. Så det blir vanlig bokföring på plats ute hos några av hennes kunder. Känns som om de får en rutinerad vikarie. Eftermiddagen viks åt planeringen för nästa 90 dagarsperiod

Tisdag. Mötesdag med kunder och affärsutveckling i 90-dagars businessboost. Sen lite packning inför morgondagens resa. Den blir lätt för jag reser helst bara med ryggsäck. Det är enklast så. Skriver nog ett inlägg på planet, vet av erfarenhet att jag lätt hamnar i skrivflow på flyget. Även om det bara tar 40 minuter. Tilldelad till är tillräcklig tid….

Onsdag. Flyg till Visby och Patricia Erlandson som jag har podcasten Entreprenörsliv ihop med. Vi ska umgås och spela in minst 10 avsnitt så att du har något att lyssna på under ett antal veckor framåt. Här kan du lyssna på oss.

Torsdag. Fortsatt poddande och en titt på Visby. Kommer även att möta några av mina elever som bor på ön. Det ser jag fram emot. Följ med mig på Instagram så har du koll på vad som händer.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan är det helt otroligt 1 års jubileum för mina livesändningar på Facebook. För ett år sedan gjorde jag den första regelbundna sändningen som en del av min strategi i sociala medier. Det har varit superkul och att jag fortsätter, det kan ni vara säkra på. Jag sänder från Visby innan flyget går hemåt igen.

Lördag & Söndag. Make no plans. Det sägs bli riktigt finväder så brygghäng och gräsmatterally med klipparen ligger nog närmast till hands. Och så lite bloggande.

Har du sett min bok och tänkt läsa den, någon gång?

Då kanske det är dags nu. Häng med i min sommarskola som startar vecka 28. Där läser vi min bok Bygg ditt drömföretag tillsammans under 5 veckor. Läs mer och anmäl dig här Sommarskola med Ekonomisk PT. Den här skolan är ett av de evenemang som är spikade för nästa period. Snart får du höra med om vad jag ska planerar.

Så hur mycket passiva inkomster vill jag ha?

Hur tänker du när det gäller passiva inkomster? Är det något du testat eller drömmer om. Det finns många sätt att tänka där. Själv ser jag det som ett komplement till mina övriga tjänster. Ett sätt att finnas till hands direkt i lagom stora bitar. Och som inkörsport och ett möjlighet att lära känna mig.
Hur resonerar du?

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden just nu?

Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts