planen för 2019 skomakarens barn

Måndag – skomakarens barn

Idag börjar bygget av mitt 2019. En plan för veckan och en reflektion om skomakarens barn eller varför vi inte gör som vi kan och vet och säger till andra. Dags för måndagsinlägget.

planen för 2019 skomakarens barn

Jag mötte en granne i Dalarna i helgen. Hon utbildar sig till trädgårdsmästare och utbrast. – Min egen trädgård ser ut som skräp nu. Det var evigheter sedan jag gjorde något där.

Vissa likheter finns

Jag är riktigt bra på att hålla andra företagare på banan, hjälpa dem att sätta mål och uppnå dem. Vara bollplank och se till att de kommer framåt. Men….

Precis som med allt annat. Det går att slarva med sitt eget. Det är den analys jag har gjort under några veckor när jag utvärderat mitt 2018. Jag har varit otydlig med mitt budskap och mina mål. Inte fullföljt hela vägen eftersom det har varit så mycket annat på gång. Eller.

Ibland funderar jag om det helt enkelt beror på att jag inte har bestämt mig tillräckligt tydligt på just den punkten. Inte målat upp min bild så detaljerad att jag haft en karta & väg att följa. Mycket har fungerat bra, speciellt min synlighet i sociala medier som har ökat under hela året. Men nu det är dags att ta nästa steg. På bordet du ser på bilden ligger den, planen för 2019 som ska sättas i verket.

Skomakaren kan ju laga skor 😉

Det pirrar i magen när jag tänker på den, lite av oro och lite av förväntan. Då känns det rätt, det är så jag vill att du som min elev ska känna. Nu känner jag det själv och det var ett tag sedan, Första steget ska tas den här veckan. Jag ser över mitt team inför det nya året.

Läskigt, ja.
Triggande & tändande, ja.
Ångrar mig, nej.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att starta bygget av mitt eget 2019

Den här veckan har jag tre huvudfokus 1) att se över mitt team inför 2019 2) rida kurs på Reimar och 3) lägga in micropausar mellan möten och uppgifter

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Ekonomidag får måndagen bli, Min vecka är lite sönderhackad av möten av en speciell anledning så måndagen handlar om att göra undan veckans sysslor på området.

Tisdag och Onsdag Skrivande och korta möten med elever och två styrelsemöten som jag inte kunden styra till min mötesdag Så blir det ibland och det är inte så mycket att göra åt. Mitt fokus är satt och jag får jobba undan det bästa jag kan. Men mina micro pausar som består av mental träning 8 minuter per gång eller en runda runt kvarteret.

Torsdag. Här är min mötesdag. Den riktiga (enligt min ideala vecka) som den här veckan innehåller Mastermind med min höstgrupp och andra träffen med våra ungdomar i Nyföretagarcentrums projekt Ung & Eget

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan blir speciell då jag åker på träning med min älskade Reimar från Stensäter. Vi tränar i tre dagar för världsmästaren Magnus Skulason så det blir energi i stora mängder.

Lördag & Söndag. Träning i dagarna två. Mina hästar har tagit det ganska lugnt under en period men nu är det dags att trappa upp vinterträningen för att lägga en bra grund för tävlingssäsongen 2019. Ser verkligen fram emot helgen.

Hur känns det när du funderar över dina mål framåt?

Ett riktigt bra mål behöver vara utmanande. Inte kännas som en punkt på din att göra lista. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast för dig just nu och framåt. Låt det pirra lite av både skräck och förväntan.

Vad önskar du dig allra mest?

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?
Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts