Att älska sin vardag Kicki Westerberg

Söndag – att älska sin vardag

Att älska sin vardag kan låta banalt men för mig är det en förutsättning. För det är i vardagen vi lever. Häng med när jag filosoferar för min vardag och utvärderar veckan.

Att älska sin vardag Kicki Westerberg

“Det är i vardagen vi lever” sa kärleken till mig när vi precis hade träffats, och det är många år sedan nu (22 mer exakt). Fortfarande bär jag med mig den meningen i mitt inre. För även om det periodvis varit mycket jobb, stökigt på andra sätt så har förmågan och viljan att ta vara på guldkornen i vardagen funnits där.

Enkla saker som att alltid äta frukost ihop, tända några ljus och sitta på varsin sida av bordet med varsin tidning (numera Ipad). Små rutiner som binder ihop både vardagen och oss. Barnen som när de bodde hemma väcktes på helgen för att äta frukost med oss hurtiga vuxna. Idag väcker de sina familjer (kanske inte lika tidigt ;)) men de samlar sina nära till en stund som betyder mycket för dagen som helhet.

Detsamma gäller middagen, det blev väldigt mycket fokus på ätande här men jag tror du förstår min grej. Att stanna upp och prata, att samlas en stund innan tv eller internet i soffhörnet tar över igen.

Vad förgyller din vardag?

Det finns många fler saker som förgyller min vardag, jag ska inte räkna dem här, mitt budskap till dig är mer att se vardagen som en del av helgen. Och helgen som en del av vardagen.

När jag skriver det här sitter jag uppkrupen på den bänk under fönstret som jag äntligen fått i mitt kök i Dalarna. Med utsikt över en snöig gräsmatta och frostnupna perenner. Söndagen har nyss vaknat, en hel timme tidigare för min kropp hade inte vintertid. En hel vardaglig söndag framför mig. Frukosten är avklarad men ljusen brinner fortfarande. Att säga tack för att jag får vara här och nu är det som kommer till mig.

Att älska sin vardag Kicki Westerberg

Nu är det dags att blicka bakåt och utvärdera veckan.

På söndagarna möter du mig lite mer personligt här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 43 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick.

Vad har varit bäst under veckan?

Många bra saker som gav mig energi faktiskt på alla plan, när jag sammanfattar så kan jag inte välja. Det som kommer till mig är att det gick framåt – på alla plan. Sköna stunder med barnbarn, en publicerad intervju i Dagens Industri och en bra kursvecka med mina deltagare i Ditt bästa 2019 & ungdomarna i Ung & Eget.

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

1) Ditt bästa 2019              Toppen, avslutas idag med lite frågor & svar
2) Ung & eget nyföretagarcentrum               Toppen, startade i torsdags
3) ett bokslut                         Nehej, en kan inte hinna allt….

Vad hindrade mig?

Ingenting förutom att planen var lite för optimistisk, jag trillade dit i gamla fotspår. Projekt 1 & 2 var mer än nog för mig.

Vad har jag lärt mig?

Förutom det jag nyss noterade så har min vän och bloggkollega Malin Lundskog, lärt mig något nytt. Malin är från Göteborg och skriver ofta på Göteborgska i sina härliga inlägg på Instagram. Har hela tiden funderat över hur man får fram dessa Ö
men med ett litet tak på, och nu vet jag. Håll nere O på telefonen så fixar det sig.

Vill du ha härliga tips om hälsa och goda vanor av Malin så följ henne på Instagram –> @malinlundskog

Vad kan jag förbättra?

Just nu så jobbar jag med planen för mitt bästa 2019 så det är under bevakning så att säga. Men alltid är det något.

Just nu är jag väldigt nöjd med det mesta.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Att älska sin vardag Kicki Westerberg


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts