Kreativiteten som bränsle

Måndag – med kreativiteten som bränsle

För mig är kreativiteten en drivkraft. Jag vet inte hur det är för dig men den här veckan kommer jag att ge kreativiteten ett stort utrymme. Dags att planera veckan hos mig. 

Kreativiteten som bränsle

Jag valde ekonomi efter gymnasiet för att jag var bra på matte. Mina föräldrar tyckte att jag skulle gå naturvetenskaplig för att jag hade så bra betyg. Aldrig var min spontana kommentar men ekonomisk linje fick det blir, någon sorts mellanting. Jag har varit bra på mitt yrke men det har aldrig varit min passion.

Efter 20 år så hände något, den vardag som jag hade valt kändes helt plötsligt omöjlig att stå ut med. Inte livet som företagare utan de arbetsuppgifter jag hade, eller inte hade. När jag ser på det så här i efterhand så var det mitt behov av att få utlopp för mina kreativa sidor som tillslut fick mig att dra i handbromsen.

Mitt behov var kreativitet men du kanske har andra behov som du valt att inte lyssna på. Att gå från anställning till eget, att byta inriktning innan det är för sent. Eller något helt annat.

Efter fyra år som Ekonomisk PT så vet jag att de val jag gjorde då var det enda jag kunde ha gjort. Att få hjälpa kreativa entreprenörer som behöver mer fokus, inspiration och en förnyelse eller förändring i sina företag ger mig energi.

Är du på rätt ställe idag?
Vad drömmer du om?

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att låta mina kreativa sidor få fullt utlopp. Jag påbörjar ett spännande arbete med att under 12 veckor låta mitt kreativa jag växa. Du kommer att få rapporter så snart jag kommer igång.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. 1) att förbereda Ditt bästa 2019 som startar 22 oktober 2) Projekt sociala medier NFC & 3) att fotografera med 💚

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag-onsdag Om du läste gårdagens inlägg så vet du att jag fick tag i en riktigt billig flygresa. Drog mot Arlanda mitt i natten och återförenades med kärleken som varit där några dagar. Dagarna går i ledighetens tecken men min plan för den första delen av veckan är att använda tiden till kreativt arbete. Till exempel att göra färdigt arbetsboken till Ditt bästa 2019 & fotografera bara för att jag älskar det. Med lite tur blir det bra bilder till bloggen.

Hinner precis klämma in ett virtuellt styrelsemöte på onsdagen innan jag åker mot Sverige igen.

Torsdag Som vanligt en mötesdag. Mastermind med min elever & några till kundmöten.

Fredag Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här dagen är speciell för mig. Min dotter fyller 30 år, det känns som en evighet sen hon föddes men ändå har tiden gått så fort. Precis som min mamma sa på den tiden….

Lördag & Söndag Kalas heter det väl inte när man fyller 30 utan mer av ett öppet hus. Firas ska det göras iallafall. Sista handen vid allt som ska vara klart till starten av Ditt bästa 2019 på måndagen den 22:a  Läs mer här.

Det är viktigt att följa sitt hjärta

Och att stanna upp och reflektera där du är, just nu. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast för dig.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts