Ekonomiskt hållbarhet - 3 viktiga tips - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Ekonomiskt hållbarhet – 3 viktiga tips

Ekonomisk frihet, ekonomisk hållbarhet. Kanske något luddiga begrepp. Tänker du på en flummig önskan eller på ett ouppnåeligt mål. I det här inlägget vill jag blir lite mer konkret än så.

Ekonomiskt hållbarhet - 3 viktiga tips - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Har du tänkt på hur dina ekonomiska mål står i relation till din framtid? Vad skulle det betyda för dig att få ett tankesätt och en plan som ger dig inspiration och som tar dig från oro för framtiden till lugn o fokus? Ekonomisk hållbarhet.

Så vad är ekonomisk hållbarhet (enligt mig)?

Att sätta dina priser så att de ger dig en vardag som fungerar är en viktigt del och en utgångspunkt för mig. Att tjäna pengar helt enkelt.
Hur mycket då?
Ja, det beror helt på din situation.
Så begreppet kan även betyda att du väljer att lägga tid och pengar på något som betyder mycket för dig. Antigen i företaget eller på din fritid.
För det behövs pengar.

Att erbjuda ett utbud som dina idealkunder vill ha och är villiga att betala bra för. Det betyder att du måste vara klar över det resultat dina tjänster skapar. Det är nyckeln till att sätta rätt pris.

Att snacka pris med andra företagare stärker dig i din egen prismodell.

Vad kan du göra redan nu?

Jag vill ge dig 3 tips till ekonomisk hållbarhet och om vad du kan göra redan nu för att skapa den framtid du vill ha. Det börjar med att du bygger ett hållbart företagande.

  • Se över ditt utbud inför 2019, att jobba med min strategikarta är en bra start. Då får du koll på vilket utbud du behöver och hur du möter dina kunder. Läs mer här. Strategikartan
  • Skapa dig en förståelse för din ekonomi. Det ger dig en grundtrygghet och något konkret att jobba för. Ett personligt nyckeltal
  • Skaffa dig stöd av andra tex genom att gå med i en Mastermind eller hitta något annan form av bollplank. Och snacka pris & ekonomi med varandra. 4 tecken på att det är dags med en Mastermind

Så ekonomisk frihet är inte…

Som jag ser det kan ekonomisk hållbarhet vara att ha massor av pengar att röra sig med. Det kan också vara att ha låga levnadsomkostnader som gör att du inte behöver jobba så mycket eller att du kan gå i pension tidigare.

Vad betyder ekonomisk frihet för dig?

Är det viktigt? Lever du för stunden eller vill du jobba långsiktigt mot dina mål. Här finns inget rätt eller fel. Hur du vill leva ditt liv är bara ditt beslut.

Det viktiga är att det känns bra för dig både idag och i framtiden.

Similar Posts