Tjäna pengar i ditt företag med 5 dagliga aktiviteter - Kicki Westerberg

Tjäna pengar i ditt företag med 5 dagliga aktiviteter

Tjäna pengar i ditt företag? Visst är det vad vi vill både du och jag. Att pengar flyter in är det som skiljer företaget från en hobby. Hur roligt och inspirerande det är må vara. I det här inlägget får du tips på 5 dagliga aktiviteter som gör att du få mer fokus på att tjäna pengar. Varje dag. 

Tjäna pengar i ditt företag med 5 dagliga aktiviteter - Kicki Westerberg

Jag har alltid tre viktiga punkter varje dag som tar mig mot mina mål och som ingår i de projekt jag jobbar med just nu. Genom att skruva lite ytterligare på det sättet att jobba kan du vara säker på att även den ekonomiska sidan av företaget får sitt. Du får här 5 steg som tillsammans kommer att göra underverk. 

1. Ta reda på vad som verkligen är viktigt 

Till din hjälp har du den tidsmatris som heter Eisenhowermetoden efter den amerikanske presidenten Dwight Eisenhower (som sägs vara en av de mest effektiva presidenterna i USA:s historia). Metoden gjordes populär av Steven Covey i hans klassiker 7 goda vanor 

Men det är citatet av president Eisenhower som sammanfattar metoden i en mening:

Most things which are urgent are not important, and most things which are important are not urgent.

Det här är precis vad det hela handlar om. Har du inte sett tidsmatrisen tidigare så kommer här en bild av modellen. Det handlar om att välja att dela in dina dagliga uppgifter utifrån matrisen. Att välja ut vad som är viktigt istället för bra att göra. 

TIDSMATRISEN

Till exempel, en viktig uppgift i mitt företag är något som direkt kommer att generera inkomster, att skapa en säljsida/ boka in en samtal med en potentiell kund. En bra att göra uppgift kan vara att göra saker som inte direkt skapar inkomster som att uppdatera hemsidan mm.

2. Bestäm dig för 3 saker varje dag som du inte kompromissar bort 

Välj ut 3 saker som om du inte får något mer gjort den dagen känner dig nöjd med. Om jag får fler TO DO på min lista fixade så blir det en bonus. Det gör mig glad och taggad att ta mig an nästa dags 3 uppgifter. 

Mina 3 uppgifter måste innefatta:

 • En tjäna pengar i ditt företag aktivitet
 • En utvecklande/lärande aktivitet
 • En marknadsföringsaktivitet

Det gör att jag varje dag kan vara säker på att jag jobbar med att:

Tjäna pengar i mitt företag, att utveckla mig till förmån för mina kunders och något som ökar min synlighet & stärker mitt varumärke.  

Det kanske låter enkelt, men det är mycket effektivt!

3. Ge något av värde till dina följare

Oavsett var dessa finns (sociala nätverk, e-postlista eller runt dig) så vill jag bygga goda relationer med dem (alltså med DIG) varje dag. Om jag upphör med det så kommer intresset att svalna och grunden för mitt företag att försvinna. 

Några sätt som jag gör det på är:

 • Blogginlägg (som det här)
 • Nyhetsbrev varje vecka
 • Postar på Instagram – och svara på ALLA kommentarer

Det här hjälper mig att hålla kontakten med mina följare  – dessutom så är det något av det roligaste jag vet!

4. Håll koll på dina siffror

Ja det kan tyckas tråkigt men det finns sätt att göra det till något både spännande och kul. Att hålla koll på mina dagliga inkomster blir ett sätt att vara tacksam över det jag skapar men också ett sätt att se att jag når mina ekonomiska mål. 

Det här betyder att jag vet när jag behöver jobba extra mycket på att tjäna pengar/ boka säljsamtal eller starta kampanjer av olika slag. Det hjälper mig att ha koll på hur mycket pengar som går åt i mitt företag och att koppla det till vilket resultat det ger. 

Jag håller koll på mina siffror genom att:

 • Skriva ner mina inkomster varje dag i en MONEY TRACKER
 • Ta hand om och bokföra/betala mina räkningar en dag per vecka
 • Se över ROI dvs vad jag lagt pengar på tex hemsida/assistent/programvaror/coacher och tänka till på hur/när det lönar sig. (Behöver inte vara direkt men jag måste se det komma)

5. Sälj!!!

Det viktigaste för dig som är och vill fortsätta att vara företagare. Att varje dag göra något inom området sälj är nyckeln till ekonomisk framgång. En del har mer jobb än de kan hantera men för de flesta handlar det om att aktivt sälja och bearbeta. Det är så lätt att sälja under en period för att sedan övergå till att utföra det jobb som du sålt in. När det är klar så står du plötsligt utan. Så genom att hela tiden fylla på håller du inkomsterna på en jämn nivå. 

Säljande aktivitet kan kan vara:

 • Boka säljsamtal genom att kontakta ett visst antal 
 • Hålla en livesändning och erbjuda något
 • Skriva ett mejl till din lista och erbjuda något
 • Skriva ett inlägg någonstans om berättar om vad du jobbar på just nu

Ibland behöver vi bara öppna munnen och prata om det vi gör. 

Jag har som mål att erbjuda något och att sälja något varje dag. Oavsett hur litet så är det en bit på vägen mot mitt mål. 

Att bygga ett företag tar tid, men det är väl värt mödan. 

Genom att fokusera på det som ger dig inkomster kommer det att gå så mycket fortare att nå dina  mål. 

Avslutningsvis en bra fråga att ställa dig är när du tittar i din att göra-lista. 

Hur stor del av de uppgifter som du har framför dig under exempelvis den kommande veckan syftar till att tjäna pengar i ditt företag genom att sälja eller leverera? 

Kanske är det dags att prioritera om.

Lycka till !


Nyfiken på hur din syn på pengar påverkar din live och din vardag som företagare? Starta med att göra mitt test och utforska dina Penga Arketyper. Du hittar testet här

Du får då även tillgång till mina inspirationsbrev som handlar om hur du hittar Momentum genom att ta dig från motstånd till medgång.  “The Power of M” är mitt koncept för dig som vill lära dig mer om prestation för att nå dina mål. 

Vem är Kicki ?

Kicki Westerberg är skaparen av The Power of M, ett koncept som hjälper dig att lyckas att nå dina mål. Hon hjälper kvinnor inom entreprenörskap och idrott att skapa förändring och en väg framåt. Som NLP coach, tävlingsryttare och mångårig entreprenör inom ekonomi (fd revisor) har hon en fullpackad verktygslåda. Författare till boken Bygg ditt Drömföretag (Roos & Tegnér, 2017) och medförfattare till boken Skapa ditt drömliv. (Ordberoende förlag, 2018)

Similar Posts

2 Comments

 1. Tack Jenny !
  Det var spännande att höra mer om din resa. Att ha vägar på plats i sitt företag som göra att vi kan tjäna pengar ger oss energi för att fortsätta göra det vi brinner för.
  ha en fin dag

Comments are closed.