Myror i brallan Kicki Westerberg

Måndag – det finns alltid en väg framåt

Jag har varit lite låg i några veckor nu. Inte så full av energi som jag brukar vara. Eller “fylld av myror i brallan” kanske är ett snällare sätt att säga det…. häng med när jag stakar ut veckan.

Myror i brallan Kicki Westerberg

Mötet med min vän Ulrika Hederberg förra veckan fick mig på rätt spår. Det är dags att stanna upp och fundera över vad mitt budskap till dig verkligen är. En uppfräschning av totalen är nog det som jag ska ha de obokade timmarna jag fick inför hösten.

Mina ledord (som jag kallar för grundbultar) är

glädje – energi – enkelhet

Det gäller att påminna mig om det. Precis vad jag gör just nu. Ett bra sätt som är en del i att hitta sin röst och sitt bildspråk är att göra Cerris Mooneys arketyptest för branding. Har du inte gjort det tidigare så kan jag rekommendera dig att göra det nu. Det är gratis och grymt inspirerande. Jag gjorde det för några år sedan men som du vet så förändras våra företag, affärsidéer i takt med att vi utvecklar både oss själva och vårt företag. Så det här är en del av arbetet med min branding och att förtydliga mitt budskap.

Om du gör det så tala gärna om i en kommentar vad du fick för resultat och om du känner igen dig.


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att fortsätta att reflektera och se mig själv utifrån ett slag till. (djupt – ja kanske – men jag trivs med att gräva i det existensiella då och då) 😉 Inga myror i brallan alltså…

Den här veckan har jag tre huvudfokus.

  1. Att förbereda mig inför ett viktigt möte på torsdag (hemligt än så länge)
  2. Att känna av och strömlinjeforma mitt budskap utåt (bli tydligare)
  3. Att ta tag i min surdegsvecka (mysko va? -du får veta om vad det betyder i morgondagens inlägg 😉 ) PS jag ska inte baka bröd…

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Kreativ dag. Skapa innehåll till mina kanaler. Ett onlinemöte med en grupp av mogna bloggare för att inspirerar varandra. Ligger så rätt i tiden. Lite trav i Eskilstuna på kvällen. Skam den som ger sig…

Tisdag. Ska skjutsa min far till Uppsala för en ögonoperation. Passar på att träffa en vän och kurskamrat från min NLP utbildning. Mer inspiration och input.

Onsdag. Ekonomiuppdrag på förmiddagen och hästträning på eftermiddagen. En skön fart på veckan. Även förberedelse inför mötet på torsdagen.

Torsdag. Mötesdag, träffar min härliga konsulter i vår Mastermind. De har fått som uppgift att utvärdera sina företag. Blir spännande att höra mer om vad de har hittat för områden med förbättringspotential.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan kommer jag att snacka om den perfekta veckan – finns den??
Titta in och lyssna!

Lördag & Söndag. Årets sista hästtävling på lördagen. Söndagen har musik, umgänge och relax på schemat, och så lite blogg och utvärdering. Skönt.

Det är skönt att reflektera

När jag skriver det här så har jag läst och reflekterat över vad jag vill erbjuda framåt. En viktig fråga som upptar mycket av mina tankar just nu. Skönt för jag älskar att reflektera. Jag vet också att det kommer ett svar såsmoningom. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast fö dig just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

2 Comments

  1. Tack för påminnelse om brandingtest. Har gjort förut, men precis som du skriver: vi utvecklas och våra företag också. Ses snart, tillsammans med de mogna 🙂

    //Malin

Comments are closed.