Vila föder kreativitet - Kicki Westerberg

Söndag – när vilan föder kreativitet

Jag har gjort det, jag har åkt över bron. Tyvärr stod inte Saga Norén där, inte en enda polis i sikte. Men en häftig upplevelse ändå. När jag utvärderar veckan så är det främst ordet kreativitet som dyker upp i mitt huvud. Så häng med.

Bron över sundet Kicki Westerberg

Frihet Kreativitet & Balans

Mina ursprungliga grundbultar, De tre ord som skulle ta mig till ett liv i frihet. Allt jag gjorde, alla steg jag tog matchade jag mot dessa tre. Under ett antal år har jag burit dem med mig och inom mig. De hjälpte mig att skapa Ekonomisk PT, att kasta loss mot mina drömmar. Just kreativiteten är viktig för mig i totalen. Läs mer om grundbultarna här.

För mig betyder kreativitet att jag får jobba med mina sinnen. Att skriva, texter som denna, inlägg på Instagram eller nyhetsbrev. Långt där inne finns även drömmen om den stora berättelsen. Den som gömmer sig i mitt inre, så länge. Att fotografera är en annan kreativ syssla som gör mig lycklig. Som tur är får jag använda dessa fullt ut i min vardag, numera.

Andra kreativa sysslor för kan vara, laga mat (helst på känn och utan recept), sticka en härlig spetssjal (grön förstås) eller rensa rabatten från ogräs. Måla fönster är en annan syssla som ger mig en känsla av kreativitet.

Vad betyder kreativitet för dig? Hur använder du den? Lämna en kommentar.

Dagarna i vårt grannland gav mersmak. Jag åker gärna tillbaka och utforskar mer av både Köpenhamn men även av landsbygden.

Vila föder kreativitet - Kicki Westerberg

Vila föder kreativitet

När jag vilar så jobbar min hjärna. Mycket av tankarna som jag haft inför höstens program Business & Mindset by Kicki (som det nya namnet är) trillade nu på plats. Du vet alla små detaljer som behöver vridas på när stommen är klar. Så medan jag njutit av utsökt mat (och lite vin) i goda vänners lag så trillade poletterna ner en efter en. När jag väl kommit hem så väntade en lååång skrivdag där jag samlade ihop alla fakta och tankar inför lanseringsperioden. Hur en sådan process kan se ut kommer ni att få ta del av framåt.


På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 31 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. Planera för augusti i min Bullet Journal, skriva färdigt säljsidan för min höstutbildning som har smygpremiär snart och att göra en kortresa till Tyskland via Danmark med våra vänner.

Vad har varit bäst under veckan?

Det underbara ljuset på Danmarks södra udde. Superfina foton och en önskan att få stanna länge. Att fotografera är en passion för mig. Något som jag kan lägga många timmar på. Tror att det är ljuset, färgkombinationerna och det kreativa arbetet att hitta motiven som lockar. Vi fotade riktigt fina bilder som ska användas inom kort.

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

Resa till Danmark-Tyskland – underbara dagar med viss träsmak efter 220 mil i bil.

Plan för augusti – OK – den får ni höra mer om i tisdagens Bullet Journal inlägg

Säljsida & namn – OK – nu lossnade äntligen knuten, mycket tack vare era härliga förslag. Jag tackar å det varmaste. Det blev Business & Mindset by Kicki. Anmäl dig här så får du förhandsinfo när jag lyfter på locket inom några dagar.

Vad hindrade mig?

Ja vad hindrade mig egentligen…

Vad har jag lärt mig?

Kreativitet kommer till slut. Jag har lärt mig att när något sitter rejält fast så gäller det att vänta ut det hela och lita på att hjärncellerna fortsätter sitt jobb i det tysta. Så även denna gång.

Vad kan jag förbättra?

Veckans potential finns i att komma ihåg att be om hjälp. Det finns alltid något i din närhet som både vill och kan ställa upp för dig. Det gäller bara att öppna munnen och ställa frågan.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂

Similar Posts

24 Comments

 1. Otroligt inspirerande blogg. Läste om grundbultarna, speciellt det med synen på ekonomi är något jag frigjort helt senaste året bara. Därför kommer jag och maken inom två veckor kunna lansera nyheten om att följa vår dröm – resa heltid medan barnen är små. Tack för dina reflektioner som motiverar mig. Ska bli roligt att följa din väg härifrån och framåt!
  Ps: Ledsen att bron saknade några detaljer för full upplevlese haha

 2. Första gången jag åkte över bron blev jag imponerad. Den är rätt mäktig. 🙂
  Kreativitet för mig är att få utlopp för det jag tänker på. Lite som du att få skriva och sätta ord på det abstrakta i mitt huvud, men även fixa till något hemma. Jag tänker att kreativitet gör att jag lär och utvecklas.

 3. Visst är det skönt att vara kreativ! Jag har nyligen börjat blogga och vlogga och känner att jag har så mycket jag vill dela med mig och visa för alla som läser och följer mig. Jag vet knappt NÄR jag ska få tid att få ner alla tankar och idéer på pappret, så underbart!

 4. Bra skrivet! Så brukar det funka för mig, att liksom släppa allt ett tag och tänka på annat, då brukar jag få mina idéer och motivationen kommer tillbaka. Fungerar aldrig att sitta och försöka tvinga fram saker och ting. 🙂

 5. Jag har också upptäckt att kreativitet kommer när jag är utvilad och redo att ta emot den 🙂 Ramar kanske kan sättas genom att bara sätta sig ner men guldkanten kommer med kreativiteten…

 6. Den här bloggen kommer jag att återkomma till. Det känns som att det finns mycket inspiration att hämta här. Kreativiteten är så viktig för mig också och känner igen det där med att det enda som går att göra när man kör fast är att vänta.

 7. Visst är det så Carolina, tillslut måste den bara få komma ut 😉
  ha det fint!

 8. Tack Anna kul att du gillar den !
  Just kreativitet går inte att stressa fram som det gör med annan typ av jobb. En bra lärdom för mig.
  Ha det fint och välkommen åter !

 9. Precis Cilla, stress o kreativitet funkar inte så bra. Inte som i mitt tidigare företag där det gick att stressa på och tokjobba. En lärdom och viktig insikt. Ha det fint!

 10. Tack Marie, så kul att du gillar den!
  Jag älskar när andra följer sina drömmar oavsett vad de består av. Att göra det där som verkligen är viktigt.
  Varmt lycka till och välkommen åter!

 11. Blev lite besviken när hon inte stod där Saga, men å andra sidan så var bron magnifik i sig.
  Kreativiteten Rocks!!!

 12. Jojjo du får allt vänta 😉 men Danmark var riktigt fint på många sätt.
  Åker gärna tillbaka både till land o stad

 13. Kreativitet och utveckling hör sannerligen ihop. Det har du rätt i. Tack för de tankarna!
  PS bron var jätte mäktig

 14. Tack för det!
  Både lösning av problem och motivation kommer ofta efter vila. Hjärnan är underlig som jobba i bakgrunden.

Comments are closed.