6 sätt att ladda batterierna innan krafterna tar slut

Så kul, så kul, inte en tanke på att ladda batterierna. Mycket som vi vill uppnå. Så många nya roliga utmanande saker att vara nyfiken på. Sänk tempot, spring inte så fort. Du brinner snart upp. Men jag vill ju så mycket. Om du känner igen de här tankarna så har du säkert känt symptomen när energitanken börjar bli tom. Här får du några av mina bästa tips för att ladda batterierna innan det händer.

Stressforskaren och författaren Alexander Perski (div böcker) beskriver det på ett mycket bra sätt. Han pratar om något som han kallar för energitanken. När jag hör ordet så tänker jag direkt på en gammal vattentank som står på ben. Längst upp så kommer energi in i form av positiva upplevelser, människor och annat som ger energi. Längst ner rinner energi ut på grund av det du gör, de upplevelser du har och de människor du möter.

När nivåerna minskar

Normalt så har vi en buffert av energi som gör att vi klarar oss vid stora utflöden. Tex sjukdom, arbetslöshet eller andra allvarliga händelser i livet. Om mer energi rinner ut än det som fylls på så är risken stor att det dagliga livet påverkas. Så det gäller att fylla på med rätt typ av energi och hushålla med den. Och att det till att det inte finns hål i tanken.

Så oavsett på vilket område du vill prestera så påverkar dina energinivåer resultatet. Det kan gälla idrott, business eller att skapa dig ett nytt liv.
energitanken ett sätt att ladda batterierna

Du behöver rätt energi för att ladda batterierna för prestation.

Det finns några grundläggande sätt att fylla på din energinivå. Så medan du läser det här så kan du fundera över vart din egen nivå ligger just nu.

Återhämtning. Ren och skär vila. Stanna upp, gör ingenting eller ta en tupplur. Mental träning är något som sänker stressnivåerna i kroppen. Mental träning något för dig?

Lär dig kontrollera ditt tillstånd. Ett negativt tillstånd tar enorma mängder av energi. Rädsla, stress, ilska, nervositet eller frustration är alla bra exempel på sådant som suger energi.

Andas. Inte bara för att överleva utan för att syresätt hela din kropp. Oavsett om du ska ha ett viktigt möte eller ska prestera på ett mer fysiskt sätt så påverkar ditt sätt att andas din prestation.

Rörelse. Du behöver inte springa 30 minuter per dag men väl röra dig och få upp flåset. Det gör dig dessutom smartare. Har du inte läst Anders Hansens bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna så är det dags nu. 10 000 steg är annars en bra måttstock.

Näring. Bra mat kort sagt. Själv gillar jag medelhavskosten med rena råvaror, olivolja och mycket grönsaker. Den sägs dessutom ge oss ett långt liv så varför inte testa. Att dricka vatten är också ett sätt att fylla på tanken. Lätt att glömma bort tycker jag men när jag kommer ihåg det så märks det tydligt.

Sist men inte minst och kanske en av de viktigaste.
Gör dig av med dina energitjuvar. Personer, saker, uppgifter och måsten som dränerar dig på energi. Jag är helt säker på att du vet vad du har i ditt liv och din vardag som inte påverkar dig positivt.

Så min uppmaning till dig är. Fundera över hur du kan fylla på energi löpande. Att bygga in påfyllning är en viktig del av ett bra liv. Och tänk på att om du tömt tanken i botten tar det tid att fylla på. Så se till att,

Ladda dina batterier innan krafterna tar slut !
Det är du värd!

Ytterligare ett sätt att ladda batterierna är att prenumerera på mina inspirationsbrev som handlar om hur du hittar Momentum genom att ta dig från motstånd till medgång. “The Power of M” är mitt koncept för dig som vill lära dig mer om prestation för att nå dina mål.

Similar Posts