Ett möte mellan Bossbloggen & Ekonomisk PT

Den här veckan startar ett spännande samarbete när Clara från Bossbloggen testar Bygg ditt drömföretag. En bok som i sitt första utkast innehöll 230 000 tecken. Det är många ord det. Det här blogginlägget innehåller ca 3300 tecken.

Ett möte mellan Bossbloggen och Ekonomisk PT

När jag skrev min bok Bygg ditt drömföretag så fanns det flera utmaningar. Den första och stora utmaningen var att producera 230 000 tecken. Det kändes långt men när jag väl kom igång så kunde jag skriva 10 000 tecken på riktigt bra dag.
Ni som följer mig på Instagram @ekonomiskpt vet att råmanus till boken skrevs på en relativt kort tid. Det tog mig 2,5 månader från ett synopsis till 230 000 tecken. (det är ca 200 sidor om du funderar)

Hur kom jag på allt?

En relevant fråga kan tyckas. Sanningen är att när man skriver en fackbok inom sin expertis så handlar det mer om att samla ihop det material som du redan använder och göra det läsbart. Det är här utmaning nummer två kommer in.

Att skapa en process som fungerar

När jag jobbar med kunder enskilt så plockar jag arbetsuppgifter i en omfattning och ordning som passar just den kunden. Pa mina workshops fanns det en turordning som kunde variera lite mellan typ av kunder och hur mycket tid vi hade på oss. Nu var målet att hitta en nedskriven process som skulle fungera helt utan mig. Och föra läsaren framåt.

Det blev många förtydligande och lite omflyttningar innan både jag och min förläggare Anders på Roos & Tegnér var nöjda. En fråga som jag ofta fick när han läst veckans skrivjobb från mig var,

-vad menar du där?

Bra fråga som alla författare, bloggare mfl bör ställa sig ofta. Det är så lätt att vara otydlig när du själv kan ditt material så väl.

Det är alltid lika roligt att få input från läsare som har jobbat med boken, så har du gjort det och vill dela med dig skriv några rader till mig här och nu. Kontakta mig

Ett möte mellan Bossbloggen och Ekonomisk PT

När jag mötte Clara i våras fick hon ett exemplar av min bok. Efter några dagar ringde hon och öste beröm över den. Clara Löfvenhamn är en spännande ung entreprenör som driver Bossbloggen. Hon utvecklar som hon säger “morgondagens ledare” och har varit en inspiration för mig i mitt arbete att utveckla den här bloggen. (ett arbetet som pågår för fullt) Det är med stolthet jag nu kan berättar för er att Clara kommer att skriva fem artiklar där hon visar upp hur hon jobbar med min bok. Det här blir så spännande. Att i detalj få följa någon som jobbar utifrån boken är alltid lika kul. Men att det sker offentligt, det är första gången. Jag är grymt nyfiken på vad hon kommer fram till och hur hennes verksamhet förändras. Här kan du läsa den första delen

Jag vill förtydliga att jag har ingen aning om hur det här slutar, Clara jobbar helt självständigt och utvärderar sitt företag och testar processen. Blir iallafall toppen kul att följa med på hennes resa.

Så här säger Clara från Bossbloggen om boken,

Jag läste boken för första gången runt min ettårsdag som företagare och tycker väldigt mycket om den. Dels för att den delade mina tankar och värderingar om företagande men också för att den kändes som en sparringpartner.

 

Fina ord som också bekräftar min vilja när jag skrev, att boken skulle fungera som en ersättning för mig. Vill du köpa ditt ex så kan du beställa den här av mig eller hitta den i bokhandeln.

Nu ska jag strax köra min livesändning på min Facebooksida för 50:e veckan i rad. Snart har jag ettårsjubileum, då ska det firas. Du vet väl att alla sändningar ligger kvar så det finns mycket att titta på i efterhand. Här hittar du sidan och sändningarna.

Ha en fin fredag!!

Similar Posts