Utforska din relation till pengar - Kicki Westerberg

Utforska din relation till pengar

När jag föreläser om prissättning och din relation till pengar så kommer det alltid mycket folk vilket betyder att det här är ett intressant ämne för många. Ett spännande område som lockar både nya och etablerade entreprenörer. Även de som inte vågat ta steget till att starta eget finns många gånger med i den här intressegruppen. I det här inlägget berättar jag mer om hur du kan utforska din relation till pengar och på så sätt påbörja arbetet med att jobba med det motstånd som hindrar dig i din vardag.

Utforska din relation till pengar - Kicki Westerberg

Pengar & motstånd – det finns motstånd på många stationer av din resa som företagare. Pengar är inte sällan en av de vanligt förekommande. Men som med alla motstånd så dyker de upp på olika nivåer. Att utforska din relation till pengar med hjälp av de olika nivåerna är en bra start. När jag jobbar med mina kunder så startar vi alltid med att se över nuläget och då stöter vi på de motstånd som stör dig där du befinner dig.

Exempel på motstånd kan vara:
Svårt att sälja, svårt att ta betalt, svårt att värdesätta dina tjänster, svårt att växa och expandera, svårt att överleva ekonomiskt eller svårt att glädja sig över de pengar du faktiskt tjänar. Plus många många fler.

The Power of M - Kicki Westerberg

– Visste du att hur du hanterar pengar också avspeglar andra områden i ditt liv. Exempelvis i dina relationer, ditt jobb/företag och din fritid?

– Visste du att du har en inbyggd komfortzon för pengar i ditt undermedvetna? En summa som du är bekväm med och som du undermedvetet ser till att hålla dig till.

– Visste du att dina föräldrars relation till pengar påverkar dig och din ekonomi?

Att förändra din relation till pengar

Det är ingen omöjlighet förändras så att din relation till pengar blir mer av ett passionerat äktenskap än en seg och utdragen kamp i vardagen. Men alla relationer kräver jobb, så även den här. Så vi börjar med ett antal frågor som du kan ställa dig för att utforska vad det handlar om egentligen…..

Vad finns det i din omgivning som begränsar dig?
Finns det rent praktiska svårigheter som att hitta administrativa system eller enkla betalningslösningar.

Vad gör du inte pågrund av din syn på pengar, vad undviker du?
Vilka rutiner kan underlätta för dig? Hur kan du erbjuda dina tjänster på ett nytt sätt?

Vad behöver du lära dig? Vad saknar du för kunskaper?
Kanske något om ekonomi så att du skapar trygghet om hur det ser ut hos dig, och om hur du vill att det ska se ut.

Vilka övertygelser har du som begränsar dig?
Vilka valda sanningar har du odlat under åren? Vad bär du med dig från din barndom? Vad hörde du om pengar under din uppväxt?

Vilka värderingar sätter käppar i hjulet för dig och din ekonomiska framgång?
Stämmer dina värderingar överens med den du vill vara.

Vem är du idag? Vem behöver du vara för att bli ekonomiskt framgångsrik?
Det behöver du veta för att lyckas framåt.

Genom att fundera över dina svar kan du få syn på vad som behöver förändras hos dig. Ofta är det så att det räcker inte med att skapa fina system och ekonomiska mål om du har övertygelsen att du inte är värd en ekonomisk framgång. Då behöver du jobba med att se över dina värderingar och ersätta dina begränsande övertygelser med nya kraftfulla.

Lyssna på vad du säger, tänker och gör

Nästa steg är att du börjar att lyssna på vad du säger till dig själv och andra när det handlar om pengar. Notera vad du ser, vad du hör och vad du känner. Det händer massor bara av att identifiera sina övertygelser. Att lyfta fram dem ljuset gör att de bleknar i sin kraft men för att få bukt med dem krävs att du byter ut dem mot en kraftfull övertygelse som du kan stå för.

Så börja med att kartlägga vad du bär med dig, det är första steget i att förändra din relation till pengar. Att jobba vidare leder ofta till inre och yttre skiften, djupare kontakt med dig själv och andra, ökad medvetenhet, förståelse och klarhet. En viktigt del i din resa från motstånd till medgång. Mot att hitta Momentum.

Ett tips – gör min övning om motstånd

Lämna din mejladress här så får du ta del av en övning där du kan dyka djupare i ditt motstånd. Efter att ha svarat på mina frågor så gör du övningen och använder dig av en situation där du begränsas av din syn på pengar. Det kan vara när du ska sätta pris på en tjänst, lämna en offert eller något annan situation där du kör fast.

Här hittar du fler inlägg om ämnet pengar

5 anledningar till att du tjänar för lite pengar i din business
Har du modet att jobba med det som begränsar dig?
Rädsla för nej


Vill du jobba med mig & din syn på pengar?

Med start under senare delen av maj klurar jag på en nyheter för dig som vill jobba med mig tillsammans med andra. Gruppen startar så snart den är fylld, dock tidigast 26 maj. ⠀

Momentum Money 💶💶💶 kallar jag min kurs. ⠀
Så om du tycker att det där med pengar är svårt, jobbigt, obehagligt osv. ⠀
Ofta så handlar det om värderingar & övertygelser som följt med dig länge. ⠀
Formen är en pilotgrupp med gruppmöten varje vecka och enskilda arbetsuppgifter under 4 veckor. Du kommer att jobba med dina begränsande övertygelser kring pengar och hur det påverkar dig i din vardag som företagare. ⠀
Ett mycket spännande område och en unik chans. Jag utformar nämligen exakt innehåll efter dina behov. ⠀
I gruppen finns det plats för max 8 personer så om du är intresserad så Skriv till mig  ->
(Kostnaden är 3 900 kr)


Vill du höra mer från mig så kan du prenumerera på mina inspirationsbrev som handlar om hur du hittar Momentum genom att ta dig från motstånd till medgång. “The Power of M” är mitt koncept för dig som vill lära dig mer om prestation för att nå dina mål.

Similar Posts