Att skapa flow med sina arketyper - Kicki Westerberg

Att skapa flow med sina arketyper

Att hitta dina styrkor och sedan använda dem på bästa sätt kan vara den bästa investering du någonsin gjort i ditt företag men även i din vardag. Att skapa flow med sina arketyper. När jag för några år sedan kom i kontakt med ett test som var speciellt utformat för entreprenören så blev jag nyfiken.

Min dåvarande coach lät detta test vara ingången till vårt samarbete. Där startade min resa med arbetet att skapa flow med sina arketyper. Nu kan du göra det samma. 

Att skapa flow med sina arketyper - Kicki Westerberg

Som företagare har du många dagliga uppgifter på din agenda. Vissa är roligare och mer energifyllda än andra. Att sätta av ostyckad tid för uppgifter som fyller dig med flow och som för din business framåt är en framgångsfaktor. Du presterar bättre, mår bättre och laddar energi till att göra de där uppgifterna som du inte gillar men som måste göras.

Till den dagen då du kan hyra in någon som gör det åt dig. (då vet du dessutom precis vad du ska börja med att lägga ut på andra ) Här kan du läsa mer om begreppet flow 3 tips för att hitta flow för din framgång

Pengar är roten till allt ont?

Uj uj, en vanligare kommentar är du tror.  Pengar är ofta laddat begrepp hos företagaren. På olika sätt. En del ser pengar som ren energi, andra som något som skaver och stör. Att utforma sin vardag med hjälp av sina Penga Arketyper kommer att ge dig mer fart i din verksamhet och en ny syn på dig själv. 

Att skapa flow med sina arketyper startar med testet

Medvetenhet är det första steget. Att bli medveten om sina styrkor och utmaningar (eller svagheter) är ofta en riktigt ögonöppnare. Personer som gör testet kan ofta när de läst om arketyperna gissa sig till nummer 2 och 3. Där känner de igen sig. Men den översta arketypen som påverkar dig allra mest kan ligga så nära dig att du först inte alls känner igen dig. Det här är superintressant men när vi tar ett steg tillbaka och ser på oss själva utifrån så trillar ofta pengen ner…

Hur kände du när du gjorde testet? Kände du direkt igen dig eller dök det upp några motstånd? Om du inte har gjort det kostnadsfria testet för att utforska dina Penga Arketyper så hittar du det här.
Ja tack, ta mig till testet!

Hur går jag vidare sen?

Som olika typer test, tex DISC testet (grön röd blå grön du vet) kan det finnas en uppfattning om att vissa profiler är bättre eller sämre. Du vill så gärna vara den röda chefen eller den gula underhållaren. Den uppfattningen vill jag jag bestämt protestera emot. Det handlar istället om att anpassa både arbetsuppgifter och mindset utifrån sin profil eller arketyp. Att nyttja sina styrkor och jobba med utmaningarna. 

Arketyperna och säljarbete

När vi tänker på pengar så kommer vi ofta till begreppet sälj. Många av oss gillar inte att sälja, kanske rör det sig tankar i ditt huvud som. Jag är ingen säljare. Men det kan jag lova dig att du är. Det gäller bara att använda sig av arketypens styrkor och sälja på det sätt som passar den allra bäst.

Just det här är en av de situationer som jag och mina kunder jobbar med. Att sätta priser, att värdera det du gör och att våga gå in i diskussioner om pengar och priser. Och att göra det utifrån sina förutsättningar.

Money Mindset Coach

Så att jobba med din syn på pengar utifrån dina egna förutsättningar är en god investering. De verktyg jag har i min verktygslåda som Money Mindset Coach är både enkla och effektiva.

Om du vill veta mer om vad det innebär att jobba med mig och om vad det kan betyda för dig så kan du boka ett nyfiken på möte (helt utan kostnad) där vi tittar mer på hur din syn på pengar begränsar dig i ditt liv och företagande och hur vi kan jobba tillsammans.


För mer inspiration kan du läsa några ytterligare blogginlägg här:

Din syn på pengar mm 

5 anledningar till att du tjänar för lite pengar i din business


Nyfiken på hur din syn på pengar påverkar ditt liv och din vardag som företagare? Starta med att göra mitt test och utforska dina Penga Arketyper. Du hittar testet här!

Du får då även tillgång till mina inspirationsbrev som handlar om hur du hittar Momentum genom att ta dig från motstånd till medgång.  “The Power of M” är mitt koncept för dig som vill lära dig mer om prestation för att nå dina mål. 


Kicki Westerberg är skaparen av The Power of M, ett koncept som hjälper dig att lyckas att nå dina mål. Hon hjälper kvinnor inom entreprenörskap och idrott att skapa förändring och en väg framåt. Som NLP coach, tävlingsryttare och mångårig entreprenör inom ekonomi (fd revisor) har hon en fullpackad verktygslåda. Författare till boken Bygg ditt Drömföretag (Roos & Tegnér, 2017) och medförfattare till boken Skapa ditt drömliv. (Ordberoende förlag, 2018)

Similar Posts