om begränsande övertygelser - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Begränsande övertygelser om pengar – vad stoppar dig?

Hur ser den bilden ut? Ny månad denna vecka och nytt tema om bilden av dig själv som lönsam. I det här inledande inlägget handlar det om hur dina begränsande övertygelse om pengar gör precis det de gör, begränsar dig. Vad du kan göra åt det får du några tips på i mars månads första inlägg. 

om begränsande övertygelser - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Om du vill tjäna mer pengar eller förändra din ekonomiska situation måste du först förändra dina begränsande övertygelser om pengar. I din verksamhet attraherar du de kunder som tror på samma saker som du gör. De övertygelser du har inom dig känner andra av genom ditt sätt att tala, agera och tänka. Till exempel, om du inte tycker att det är värt att investera i en dyr vara/tjänst, hur ska du då få dina kunder att investera i dig? Dina värderingar och övertygelser följer med dig i din vardag. Men det fina är att övertygelser går att förändra.

Tänk om dina kunder kunde känna av din nya kraftfulla övertygelse om pengar?

Jag vill visa dig att du kan förändra dina begränsande övertygelser runt pengar för att bli mer lönsam och framgångsrik. Men först en förklaring till begreppet begränsande övertygelser. Övertygelser är din och min tro på hur saker och ting hör ihop. Vi agerar som om något vore en sanning och den styr sedan våra liv. Övertygelser är inte fakta utan generaliseringar som vi har skapat om vår omvärld. Ofta är det de omedvetna uppfattningarna om oss själva eller om omvärlden som vi har svårt att förändra genom både information eller förnuftiga resonemang. Vi generaliserar orsaker, meningen med saker och samband. Ibland kanske du säger något som ”jag bara är så här” eller ”jag är ingen säljare”. Valda sanningar är ett annat uttryck som beskriver det hela på ett bra sätt.

Hur kan du starta arbetet med att förändra dina begränsande övertygelser runt pengar för att bli mer lönsam och framgångsrik?

Jag ger dig här fyra tips att starta med

1. Precisera exakt vad du vill i ekonomiska termer.
Men här får du ett varningens ord, det skall vara dina tankar och behov och inget som någon annan sagt åt dig att du måste tjäna.

2. Älska ditt nuvarande ekonomiska läge
Du måste acceptera och komma till ro med det du har just nu innan du är redo att gå vidare och skapa nytt. Du kan aldrig få det du vill genom att ta avstånd ifrån det du har. Det betyder även du måste skaffa dig koll på läget, och ta reda på hur det ser ut, egentligen.

3. Massive Action, det betyder att du måste ta ett litet steg varje dag i den riktning du stakat ut. Du kan inte bara ändra ditt mindset, du måste även agera.

4. Utforska dina blockeringar till pengar.
Den här åtgärden är helt avgörande för om du skall förändra din rörelse och tjäna mer pengar. Har du funderat över dina medvetna och omedvetna tankar om pengar? Se upp med din inre och yttre kommunikation, dvs hur talar du till dig själv om dina pengar och hur talar du till andra om pengar. Vi bär dessa blockeringar med oss genom livet, ofta från tidig ålder och de sitter djupt.

Vill du höra mer om hur du kan jobb vidare med steg 4 så lyssna på fredagens livesändning på min FB sida. Varje fredag klockan 10.00 sänder jag live om månadens TEMA. Häng med mig då och ställ frågor eller se sändningen i efterhand på min FB sida Ekonomisk PT.

Similar Posts