Affirmationer – hur hjälper de dig?

Ordet affirmation kommer av latinets affirmatio som betyder försäkran. En synonym är ordet suggestion vilket för tankarna till att det handlar om att påverka vårt undermedvetna. I det här fallet till det positiva. Det här inlägget handlar om hur du kan jobba med affirmationer i både livet och företaget. 

Men först några ord om våra tankar och valda sanningar. 

Våra tankar skapar övertygelser som i sin tur styr hur vi beter oss. 

Kraftfulla övertygelser (de som stärker dig) hjälper dig att nå dit du vill. Jag och många med mig tror att övertygelser är något som du kan förändra. Du har alltid ett val att tro på det du väljer som din sanning. 

Tänk bara på hur snabbt det kan gå att övertyga sig själv om en negativ sanning – kan det också vara så att man lika lätt kan skapa den kraftfulla och hjälpande sanningen?

Affirmationer förändrar våra övertygelser

Affirmationer är ett smart sätt att intala din hjärna att du har valt en annan sanning en den som begränsar. Hur många idrottsmän eller företagare som ska prestera tror du står och säger till sig själv ”det går inte det här” eller ”jag vinner nog inte”? 

Fundera över hur du kommunicerar med dig själv i olika lägen.

Tyvärr är det så att om du vore lika kritisk mot din bästa vän som du ibland är emot dig själv så skulle du ha få vänner kvar. Att ständigt intala sig själv att man inte kan sälja eller att man inte kan lyckas tjäna mycket pengar, bli framgångsrik och så vidare sätter spår i ens inre. Det fina med denna funktion är att den även kan nyttjas på det motsatta viset. 

Se affirmationen som en hjälpsam tanke

Genom att välja kraftfulla sanningar som hjälper dig och upprepa dem så präntas de in i ditt medvetande (de affirmeras). Hjärnan må vara smart men den skiljer inte på sanning och lögn i dessa lägen. Så välj en hjälpsam tanke, en positiv vald sanning och nöt in den så att den stärker dig i det du vill åstadkomma.

Hur använder du affirmationer

Konsten att formulera en affirmation

Som jag ser det så finns det två saker du kan tänka på,
nämligen att formulera din mening positivt och som om det redan har hänt. Precis som du kan göra med dina mål. Vår hjärna kan inte ta emot ordet inte, så något som du tänkt ska vara till din fördel kan annars bli en instruktion precis tvärt om. Känns det krångligt, här kommer ett exempel. 

Ett exempel:
Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är
Säg inte:
Jag ska inte säga negativa saker om mig själv

Så här jobbar du vidare med dina valda sanningar så att de stärker dig på din väg framåt. 

  1. Skapa dina affirmationer, tänk på formuleringen och testa att säga dem högt. Det ska kännas bra i munnen. 
  2. Ju mer du bekräftar dina affirmationer desto snabbare blir de en sanning.
  3. Skapa lappar eller bilder som symboliserar dina affirmationer. Sätt upp dem så att du ser dem dagligen. Gärna flera gånger varje dag. Att ha dem som skärmbild på mobilen eller datorn är ett annat bra tips.
  4. Repetera och håll dem levande genom att läsa dem högt, meditera över dem eller skriva dem. 

KOM IHÅG – Känslan är det som avgör om du lyckas

När det gäller att manifestera och använda affirmationer så är de känslor du förknippar med det du vill uppnå en central del. Så koppla ihop känslan och skruva upp den så att den blir supertydlig.

Känslor skapar våra övertygelser som får oss att ta beslut som ger oss nya känslor som skapar nya övertygelser som….

Vi är och blir vad vi känner och tänker. Våra tankar och känslomässiga tillstånd påverkar våra liv. Vi attraherar i livet utifrån våra känslor och tankar vilket avslöjar vad vi kan förvänta oss att få.

Vad säger din ”inre röst” och dina känslor egentligen? Det är nämligen utifrån dem du attraherar.

Matchar dina tankar och känslor dina intentioner, drömmar och visioner?

Som avslutning och inspiration vill jag dela med mig av några av mina egna favoriter.

Exemple på affirmationer Kicki Westerberg

Fler inlägg som jag tror att du gillar.
Bilden av dig själv som lönsam – om begränsande övertygelser
Konsten att manifestera pengar & framgång
Money Mindset – förändra din syn på pengar

Similar Posts