Jobba med det som begränsar dig?

Om du vill tjäna mer pengar eller förändra din ekonomiska situation måste du förändra dina begränsande övertygelser om pengar

Har du modet att jobba med det som begränsar dig? I din verksamhet så attraherar du de kunder som tror på samma saker som du gör. Eller som min kloka lärare Anna sa till mig, vi läcker när vi tänker.

Du kan inte inte kommunicera. Den övertygelse du har inom dig känner andra av genom ditt sätt att tala, agera och tänka.

Till exempel, om du inte tycker att det är värt att investera i en dyr produkt/tjänst, hur skall du då få dina kunder att investera i dig. Dina värderingar och övertygelser följer dig i din vardag. Men vad som är så bra med det här är att de går att ändra, tänk om dina kunder kunde känna av din nya kraftfulla övertygelse om pengar?

Tjäna pengar

Har du modet att jobba med det som begränsar dig?

Jag ger dig här fyra tips att starta med

1. Precisera exakt vad du vill i ekonomiska termer
Men här får du ett varningens ord, det skall vara dina tankar och behov och inget som någon annan sagt åt dig att du måste tjäna.

2. Älska ditt nuvarande ekonomiska läge
Du måste acceptera och komma till ro med det du har just nu innan du är redo att gå vidare och skapa nytt. Du kan aldrig få det du vill genom att ta avstånd ifrån det du har.

3. Massive Action, det betyder att du måste ta ett litet steg varje dag i den riktning du stakat ut. Du kan inte bara ändra ditt mindset, du måste även agera.

4. Utforska dina blockeringar till pengar
Den här åtgärden är helt avgörande för om du skall förändra din rörelse och tjäna mer pengar. Har du funderat över dina medvetna och omedvetna tankar om pengar. Se upp med din inre och yttre kommunikation dvs hur talar du till dig själv om dina pengar och hur talar du till andra om pengar. Vi bär dessa blockeringar med oss genom livet, ofta från tidig ålder och de sitter djupt.

Här kommer exempel på begränsande övertygelser som kan hålla oss tillbaka.

Att vara rädd för att bli avvisad har varit min begränsande övertygelse (en av dem), jag har befunnit mig i en situation där jobben ramlat över mig och jag har då inte varit tvungen att sälja, inte heller har jag behövt gå in konflikter, att glida ut bakvägen och anpassa mig så att alla blir nöjda är heller ingen hållbar strategi, men den funkar. Duktig & skötsam flicka syndromet är nu utbytt mot min kraftfulla övertygelse ”jag kan stå för mina behov” vilket kan tolkas på många vis,

jag kan stå för mina behov
jag kan stå för mina behov
jag kan stå för mina behov

välj själv

Jag är inte värd att älskas
Klas har i många år givit och givit, han har en känsla av att vara tvungen att ge för att vara värd att tjäna sina egna pengar. När all kraft gått åt till att ge till andra finns det mycket lite tid och energi kvar till sig själv.

Pengar är roten till allt ont.
Kristine har kämpat i många år utan att omsätta mer än 300 000 kronor. Hennes inställning var: titta på alla med mycket pengar som har gjort hemska saker. När vi tittade lite närmare på hennes bakgrund så visade det sig att under hennes uppväxt hade hennes familj förlorat sina pengar på grund av en trasslig skilsmässa.

Jag är en dålig säljare
Jag är inte bra på sånt där…
Men jag kan inte….

Du kan säkert räkna upp många, många fler.

Hur går du vidare?

Det händer massor bara av att identifiera sina övertygelser. Att lyfta dem till ljuset gör att de bleknar i sin kraft men för att få bukt med dem krävs att du byter ut dem mot en kraftfull övertygelse som du kan stå för.

Börja med att kartlägga vad du bär med dig.

Similar Posts