En släng av jämförelsenoja Kicki Westerberg Ekonomisk PT

En släng av jämförelsenoja

Ibland så dippar jag. Det händer oftast när jag har lite skrivtorka men istället för att resa mig upp, gå ett varv och hitta ny energi så börjar jag surfa runt och kolla in vad andra företagare gör. Det kallas ofta för jämförelsenoja. Hur är det hos dig?

En släng av jämförelsenoja Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Att se andra lyckas, eller att tro att jag ser andra lyckas. Att släppa sin riktning och tanke bara för att fundera på om det jag gör duger. Det som jag tyckte var så bra förra veckan. Men nu så är det “sk-t” eller….

Känner du igen mina tankar, trodde du inte att även jag drabbades av dem? Min fasta övertygelse är att detta är en sk självsabotör som spökar. Som dyker upp för att göra oss (dig och mig) osäker på om det vi håller på med verkligen är viktigt.

Att lyssna på sin inre röst, att stänga av och fortsätt att köra sitt race är botemedlet. Det vet jag men det gäller att komma ihåg det. Även när din jämförelsenoja skickar dig ut på villovägar.

Jag är absolut inte färdig ännu, att jobba med sina självsabotörer är ett pågående arbete precis som att träna eller att äta rätt.


Sommaren 2015 gick jag en kurs för Anna Åberg och påbörjade arbetet med mina egna självsabotörer. Flera av oss som gick kursen har tagit sabotörerna till våra hjärtan och jobbar aktivt med dem idag. Både för egen del och med våra kunder.

I boken Skapa ditt eget drömliv berättar jag och 14 andra kvinnliga ledare och företagare om hur vi arbetat med våra sabotörer för att bli starkare. “Min sabotör” heter Analysis Paralysis eller ”ska bara fundera klart först” som jag även kallad den ibland. Du kan läsa mer i det här inlägget. Självsabotören Analysis Paralysis

Så dagens budskap till dig (och mig) är

Kör ditt eget race – du duger!

Känner du likadant ibland, kommentera gärna.
Hur hanterar du situationen?

Similar Posts

6 Comments

 1. Jodå, känner igen mig! Och så himla spännande det är att se det här, reflektera över det och dessutom inse att jag ska f-n inte jämföra mig med någon annan. Jag är ju jag. Och du är ju du 🙂

  Tack för att du delar dina tankar!

 2. Tänk att det är så svårt i bland och så lätt i andra stunder
  Skönt att vi känner likadant allihop 🙂
  Tack för dina ord Malin

 3. Tack Madeleine, det värmer !
  Och det är skönt att skriva om det
  Ta hand om dig 🙂

 4. Tack för det Emma 🙂 tror vi alla känner lika då och då; ta hand om dig

Comments are closed.