5 tips för bra coachingsamtal Kicki Westerberg

5 tips för ett bra coachingsamtal

En fråga jag ofta får är hur jag lägger upp mina coachingsamtal med klienter. Så bara för dig som är nyfiken berättar jag mer om hur jag har valt att jobba. Du får mina 5 bästa tips.

Förberedelse inför ett coachingsamtal är A & O

Har du någon gång varit med om ett din klient kommer till ert möte och du ställer den klassiska coachingfrågan. -Vad vill du jobba med idag? och får svaret, jag vet inte riktigt….
Inte ett helt bra utgångläge. Det lägger fokus på dig som coach att hitta vägen, att styra klienten mot något. Jag har löst detta genom att mina avtalskunder får fylla i ett INFÖR MÖTET dokument som de skickar till mig 24 timmar innan ett coachingsamtal. Där ställer jag ett antal frågor, bland annat den om, vad vill du fokusera på idag?
Syftet med detta är att lägga ansvaret  klienten, att fånga upp framgångar inför.

Var ditt allra bästa jag

Behöver jag säga det, nej förmodligen inte men det händer då och då att vi tar med oss saker in i ett möte som inte riktig hör hemma där.
Det kan vara energin från en tidigare kund, ett telefonsamtal eller bara en riktigt skitdag. För du har väl sådana du med? Då är det skönt att ha kunskapen att skifta tillstånd  i ryggmärgen. Plus en mängd andra sätt att klippa trådarna från det som inte hör hemma i ditt kommande samtal med din klient.
Till exempel en stunds meditation med dina favoritkristaller i händerna, att rensa luften med salvia, att gå ut och gå i 10 minuter. Du kan läsa mer här NLP tekniker för dig som är coach

Inled ditt coachingsamtal med intention

Jag inleder alltid mina samtal på samma sätt. Det ger klienten en trygghet och får dem att landa. Ungefär så här kan det låta.
Du får ett välkommen till mig, jag tackar dig för att du är en del av The Power of M® (som är mitt koncept för coaching). Jag ber dig uppmärksamma dig för 1 sak (privat eller i företaget) som du är stolt över sedan vi träffades senast. (vilket ofta är varannan vecka) Sen frågar jag dig var du vill fokusera på idag.

Observera det kan har ändrats sedan klienten skrev till mig och det är helt OK. Syftet med detta är att lägga ansvaret på klienten för sin egen utveckling. Jag är bara redskapet och guide på vägen.
Sen kör vi.

Lär dig att jobba med den undermedvetna delarna av hjärnan.

Så mycket av våra tankar och handlingar går på autopilot. (ibland så mycket som 95%) Så hur mycket förändring vi än vill skapa så stoppar oss vår hjärna på vägen då och då. Om du som coach lär dig tekniker som går på djupet så kan du hjälpa dina klienter till varaktig förändring på ett helt nytt sätt. Du gör det med tekniker från NLP, hypnos och andra magiska blandningar. Ett ypperligt tillskott i verktygslådan både för dig och dina klienter. I OSTOPPBAR ger jag dig flera av dem.

Vad skulle det betyda för hur dina klienter rekommenderade dig?

Avsluta i tid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är viktigt med gränser. Om ert samtal är 1 timme så är det på ditt ansvar att se till att ni slutar då. Gränser skapar förtroende och ger dig själv en trygghet.
Hur går det till att avsluta ett coachingsamtal på utsatt tid?
Mitt bästa tips är att hålla koll på tiden och när det är 10 minuter kvar så säger du, nu är det snart dags att avsluta, vi har 10 minuter kvar. Då skapar du medvetenhet om att det snart är slut. Samla ihop och avsluta sen i vanligt stil med coachens favorit fråga eller något liknande. Vad tar du med dig från idag? 

Vill du ha ett BONUSTIPS?

Om du ibland känner att du hamnar i prestationsläge. Dvs att du blir osäker på dig själv och tar över ansvaret för klientens utveckling. Och jag erkänner, det händer mig med. Men jag har ett riktigt bra tips till dig som jag själv använder. Jag tar ett djupt andetag, och säger tyst inom mig.


1 2 3 it´s no about me!

Och det helt sant, men lätt att glömma bort.

Boka din Online Business Audit med mig

Tänk dig att utforska det där som inte riktigt funkar eller är på plats och istället ha full koll på vad du ska prioritera. Inget mer prokrasti-planerande och byte av strategier var och varannan månad. Med Online Business Audit får du klarhet i vad du behöver göra för att skapa ett blomstrande och meningsfullt företag, på dina villkor.

Introduktionspris just nu (max 10 personer)

Om du är nyfiken på mer så kan du läsa mer i det här inlägget
NLP tekniker för dig som är coach
BUSINESS ONLINE – guide för coacher & konsulter


När du är redo att ta din coaching business till nästa steg så har jag flera alternativ för dig.
Kolla här för att se vad jag har på gång just nu. 

Similar Posts