oktober december årskrönika Ekonomisk PT

Årskrönika oktober – december 2018

Så har vi kommit till årets sista del, perioden oktober december. För min del en period i ett lägre tempo än vanligt med mängder av tankeverksamhet. Dags för sista delen av min årskrönika.

oktober december årskrönika Ekonomisk PT

Jul och nyår har varit fantastiska, lugn och ro är bara förnamnet. Nästa lite eremitstatus har det varit. Lite umgänge annat än med kärleken och hästarna. Planerar och tänker och justerar min plan för 2019, vet fortfarande inte helt hur det ska se ut men det är OK. Jag litar på att det kommer.

Topparna i oktober – december

Perioden hade två arbetsmässiga höjdpunkter. Först min workshop Ditt bästa 2019 den sista veckan i oktober där 50 personer deltog och planerade för sig och sina företag. Underbart att få ta del av allas tankar och planer för det kommande året. (du kan göra samma sak på egen hand läs mer här.) Ditt bästa 2019 – självstudiekurs.

Nummer två var den konferens i London som jag och Patricia Erlandson åkte till. Eventet Youpreneur Summit samlade nästan 500 online entreprenörer för mängder av samvaro och inspiration. Precis vad jag behövde just där och då. Efter dag 1 skriver jag så här,

Kärleken till dina nära, kärleken till det du gör, kärleken till dig själv och dina ideér. Det verkar vara ett genomgående tema hos mig just nu. Det inlägg som jag skrev under veckan handlar om precis samma sak. Att ta hand om dig först innan du tar hand om andra. Det blir så mycket bättre då.

med kärleken som drivkraft Kicki i London

Reflektion är viktigt för mig

Under nästan hela 2018 så har jag utvärderat mina veckor varje söndag. Genom att ställa mig samma 5 frågor varje vecka har jag noterat det jag är mest nöjd med, vad jag har lärt mig och hur jag kan förbättra saker framåt. Här hittar du inlägget som förklarar mer. 5 frågor för framgång

Jag har delat upp min årskrönika i 4 delar eftersom jag gillar att planerar i 90-dagarsperioder. Under årets sista vecka vill jag titta tillbaka och se vad jag har åstadkommit och lärt mig. Det är lätt att fastna i att ständigt blicka framåt och uppnå nya saker men jag vill uppmana dig att titta tillbaka och se dina framsteg.

Stora som små.
Så ta en titt i din almanacka och klappa dig på axeln. Visst har det hänt mycket.

Här hittar du övriga delar

Januari – mars (2018-12-25)
April – juni (2018-12-27)
Juli – september (2018-12-29)
Oktober – december (2018-12-31)

90-dagar oktober – december 2018

Bläddrar vidare i min Bullet Journal, läser mina veckoutvärderingar och ser att jag jobbar med att undersöka hur mitt 2019 ska se ut. Det handlar om att bygga ett större team, att hitta mer ledig tid och att hitta riktningen inför det nya året.

Sjuk eller frisk?

När september slutade var jag inte direkt på topp vare sig fysiskt eller psykiskt. Min reumatism som debuterade under hösten vände upp och ner på min vardag, fast mest i mitt inre. Bara tanken på att “vara sjuk” ställde till oreda i mitt huvud. Den medicin som jag nu äter har dock gjort mitt fysiska tillstånd riktigt bra, just nu har jag nästan ingen värk och en starkare kropp än på länge.

Men tankarna om det där med ett hållbart företagande växer sig allt starkare. Min indelning i de tre delarna ekonomiskt, själsligt & fysiskt fick en mer personligt mening. Jag har lagt om min kost och fokuserar mer på att hålla min kropp i ett gott skick, på lång sikt.

3 tips för ekonomisk hållbarhet

Hur hållbart lever du egentligen?

Med förhoppning om att min lever kommer överens med medicinen så ser jag fram emot ett fysiskt hållbart 2019 !

Vad hände på bloggen?

Det är bara att konstatera, min almanacka drar läsare. Två av mina favoritinlägg från perioden handlar om en form av hållbart liv (och företagande) Efter att ha läst boken om IKIGAI – den japanska filosofin som handlar om meningen med livet så ritade jag och skrev mitt inlägg. En fantastisk liten bok men mycket vishet. Den fångar dessutom mycket av det jag själv kommit fram till när jag pratar om hållbarhet. Rekommenderas verkligen. IKIGAI & meningen med livet

IKIGAI meningen med livet i min Bullet Journal

Många inlägg handlar om att planera för 2019 redan nu, men det här inlägget vill jag rekommendera till dig som säger Usch & fy för siffror. 3 5 tips till dig som vill förändra ditt synsätt och ta greppet. Usch & fy för siffror – vad ska jag göra?

Januari – mars (2018-12-25)
April – juni (2018-12-27)
Juli – september (2018-12-29)
Oktober – december (2018-12-31)

Vad hände hos dig under 2018? Lämna gärna en kommentar.


Vill du ta greppet om 2019?

Om du är sugen på att planera för framgång i ditt företag så kan jag rekommendera min självstudiekurs som passar perfekt under ledigheten. För 299 kronor får du arbetsmaterial och filmer som hjälper dig att planera för och kickstarta Ditt bästa 2019 i din business. Den passar lika bra för dig som driver företaget på deltid eller heltid. Så du som är bloggare, konsult, coach, hälsoföretagare, fotograf eller säljer någon annan typer av tjänster. Häng med mig och skapa förutsättningar för att göra 2019 till ditt bästa år hittills. Du köper den här och får tillgång till materialet direkt genom att klicka på bilden.

Ditt bästa 2019 kursen

Jag önskar dig en härlig ledighet, hur ser din ut?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂

Similar Posts