Fem misstag som gör dig mindre lönsam? - Kicki Westerberg - Ekonomisk pt

Fem misstag som gör dig mindre lönsam?

Vad är det som hindrar dig att driva en lönsam verksamhet? Är det dina strategier, ditt utbud eller bara ditt mindset? I det här inlägget visar jag dit fem vanliga misstag som helt klart påverkar lönsamheten i ditt företag.

Fem misstag som gör dig mindre lönsam? - Kicki Westerberg - Ekonomisk pt

Mindre lönsam ett – felaktigt utbud

Fattas det steg i ditt utbud? Det är viktigt att förstå hur kundens resa ser ut i ditt företag. Att ha produkter i flera prisklasser så att kunden kan följa en tänkt resa är en klar framgångsfaktor. Tipset till dig är att se över det du erbjuder så att det hänger ihop och ger en enhetlig bild. För litet och för spretigt utbud gör att kunden blir förvirrad och osäker på vad du egentligen erbjuder. Det är viktigt att allt hänger ihop. Då kan du få en trogen kund som kommer in på ditt introduktionserbjudande och sedan följer med dig precis så långt som du vill.
Läs mer här i inlägget Hur ser kundens resa ut hos dig?

Mindre lönsam två – du tror inte på din egen prisnivå

“Det första säljet gör du till dig själv”, denna insikt är viktigare än du tror. Om du inte tror på din egen prisnivå så kan du inte heller be någon annan att investera i dig. Du måste jobba med din syn på pengar. Att gå igenom sitt utbud och känna sig nöjd med det värde som det du erbjuder dina kunder gör att du kan sälja utan att sälja. Tänk på att du löser ett problem åt din kund som kunden är mer än villig att betala för.
Lyssna på mig och Patricia i vårt avsnitt om Money mindset
Avsnitt 026 hos Entreprenörsliv

Mindre lönsam tre – du gör allt på en gång

Trodde du att en strategi är många saker på din att göra lista? En strategi är en serie av handlingar som när de kopplas till varandra skapar framsteg & framgång. Du kan även kalla den för en handlingsplan. Alla handlingar du gör har till syfte att föra dig framåt mot det övergripande målet för din verksamhet. Jag rekommenderar dig att göra en strategikarta för att få ordning på vad och när du ska göra saker i din verksamhet.
Här läser du mer om den Strategikarta, en möjlig väg till framgång

Mindre lönsam fyra – du håller inte ut

Marknadsföring är en konst. En av de viktigaste lärdomarna för mig har varit uthållighet och regelbundenhet. Att göra en plan och hålla dig till den skapar ekonomisk framgång och vem vill inte vara lönsam online. Just den här punkten pratar jag ännu mer om på min livesändning fredag 13 oktober klockan 10.00

Mindre lönsam fem – du sätter inga affärsmässiga mål

Oj oj, en verksamhet utan mål är som en orienterare utan karta. Det här är även det en viktig punkt, många viktiga punkter idag känner jag. Och jag hoppas att du håller med mig. När du har gjort din strategikarta så börjar det roliga arbetet med att sätta siffror på din plan så att du får något att jobba med och mot. Med ett övergripande mål för året som du sedan bryter ner i 90-dagars mål för att du ska kunna jobba med flexibilitet och feedback blir vägen så mycket lättare.

Bygg ditt drömföretag - Kicki Westerberg - Ekonomisk pt

Här kan du läsa mer om och köpa boken 

Men som vanligt så sänder jag live på fredagar klockan 10.00 i min FB grupp Ekonomisk PT. Läser du det här i efterhand så kan du alltid titta på filmerna på sidan.

Similar Posts