vad motiverar dig - kicki westerberg - ekonomisk pt

Vad motiverar dig att lyckas?

Veckans inlägg är kortare än vanligt men budskapet är ack så viktigt. Jag vill att du ska fundera på vad som driver och motiverar dig så att du når dina mål.

vad motiverar dig - kicki westerberg - ekonomisk pt

Jag mötte en kvinna på en kurs för nyligen, vi gjorde gemensamt en övning. Hon delade med sig av sina tankar om hur hon gjorde för att få motivation inför sin träning. Det fanns inga tips och tricks i form av att packa väskan kvällen innan eller andra sätt att lura sig till action. Det som var hennes enda drivkraft var hotet om att inte se lika bra ut på längre sikt, dvs kroppens förfall. Hon behövde bara tänka på detta faktum för att helt utan vånda bege sig till gymmet. Nu undrar du nog vad detta har med lönsamt företagande att göra.

En faktor som motiverar

Vi drivs till utveckling och förändring av olika saker. Fundera över hur du tänker? En del ger järnet på grund av ett hot om sämre tider eller för att de sitter i en situation som de inte trivs med. Andra motiveras av en lockande framtid och en stark vision som driver dem framåt.

Två minus = ett plus?

Det sägs att negativa faktorer driver oss två gånger starkare än en positiv drivkraft dvs du får mer fart av hotivation än av motivation. Hur ser du på det?

Exempel på motiverande faktorer kan vara

Minus
risk att förlora jobbet/kunder
att inte trivas med det jag gör
jag blir sjuk om jag fortsätter
trivs inte där jag bor
har inte råd att försörja mina barn
minnet av något som du upplevt

Plus
vill få nya utmaningar
jag vill nå det där inkomstmålet
vill leva mitt liv som digital nomad över hela världen
jag vill mot en vision som tänder mig
eller jag vill …..

Om du vill läsa mer om hur du jobbar med din vision så kan du läsa här. Har du en bild av din framtid?

Vad motiverar dig - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Så vad motiverar dig?

Att veta vad som motiverar dig är bra när du vill uppnå dina mål. Om du inte är tillräckligt motiverad så finns risken att du inte kommer ända fram. Själv drivs jag av tanken på en framtid som innehåller just det som jag drömmer om, ju mer jag tänker på framtiden dess då mer taggad blir jag. Är du som tjejen i inledningen eller tänker du mer som jag.

Dela gärna med dig i kommentaren.

 

Läs mer om motivation – Lär dig motivera i 4 steg


Kicki Westerberg är skaparen av The Power of M, ett koncept som hjälper dig att lyckas att nå dina mål. Hon hjälper kvinnor inom entreprenörskap och idrott att skapa förändring och en väg framåt. Som NLP coach, tävlingsryttare och mångårig entreprenör inom ekonomi (fd revisor) har hon en fullpackad verktygslåda.

Kicki är författare till boken Bygg ditt Drömföretag (Roos & Tegnér, 2017) och medförfattare till boken Skapa ditt drömliv. (Ordberoende förlag, 2018)

Similar Posts