Deep work eller åkband i furuvik

Söndag – deep work eller inte?

Dags för söndagsutvärdering hos mig. Det handlar bland annat om deep work. Konsten att stänga av när det behövs. Kan du det? Men även om ett åkband i Furuviksparken.

Deep work eller åkband i furuvik

Den här veckan har jag trots att det är första veckan av min lanseringsperiod för mitt program Business & Mindset by Kicki inte haft möjligheten att fokusera fullt ut. Underligt kanske men det har sina orsaker.

Begreppet Deep Work kommer i från Cal Newports bestseller. Det betyder att stänga av det som distraherar och tillåta dig att fokusera och utföra sk deep work. = Att jobba ostört och fokuserat med avancerade uppgifter. Som dessutom kräver det. Något som jag har funderat över under den här veckan.

Deep work och sociala medier?

Jag vet att när jag jobbar med andras siffror. tex bokslut, deklarationer eller utredningsarbete av någon sort så måste jag stänga av. Att grotta in sig i något är jag bra på men det går inte att göra det samtidigt som jag svara på kommentarer på Instagram, finns i grupper på Facebook eller socialiserar i största allmenhet.

Så jag stängde av….

Det fick bli en vecka med lite mindre aktivitet (utåt alltså) än normalt. Dåligt samvete då? Nej faktiskt inte. Deep work är deep work och det får inte bli fel. Inte heller får det ta för lång tid vilket det gör då du multitaskar. Men ingenting hände, Möjligt är att någon algoritm surade på mig och höll mig mindre synlig. Men det tål jag. För jag kommer igen. Jag måste bara göra det som jag måste. Inget annat. Inget mer. Ingen FOMO (fear of missing out) Bara deep work.


På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 33 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. 1) Att jobba med lanseringen av mitt program för entreprenörer (Business & Mindset by Kicki), 2) att blogga enligt min plan och 3) att åka till Furuvik med mina barn och barnbarn.

Vad har varit bäst under veckan?

Helt klart besöket i Furuvik. Att se sina vuxna barn åka bergodalbana, att själv åka bergodalbana med glädje. Att se de 2 och 4 åriga brudarna pipa av förtjusning över apor, karuseller och annat skoj. Det är lycka det. Ett åkband är inte fel, men.
Något händer dock med karusellnerven under åren. Att få hålla masken inför den 4 åriga när man åker hoppande bikupor är en utmaning. Det är snurrandet som är värst, något jag älskade som barn & tonåring. Men men, aporna var fina 😉

Deep work eller furuvik

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

-> lansering – den rullar på – några anmälda so far men projektet fortsätter till 2 sept
-> bloggen – jojjo, den rullar på den med – ett spontanmöte med en grupp av mogna bloggare föll väl ut. Blir verkligen kul att se vad som händer där.
-> furuvik – som du läste bara plus (förutom bikupan då)

Vad hindrade mig?

Jag missade när jag planerade förra veckan. Det händer då och då. Oftast beror det på att jag inte vill göra det jag måste eller att jag hellre vill göra något annat. Lite skygglappar på liksom. Så var fallet den här veckan. Jag hade lite administrativa uppgifter kvar i våra bolag och ett uppdrag åt min dotter som är mammaledig. Det tog ganska många timmar av veckan och hindrade då mig att lägga mer krut på lanseringen.

Vad har jag lärt mig?

Att vara noga med att det som kommer upp som mina 3 viktigaste TODO också är det. Inte bara att jag tycker så. Jobbet som hindrade mig var nödvändigt att utföra men jag ville hellre göra något annat.

Vad kan jag förbättra?

Var inte helt ärlig med mig själv förra söndagen. Det händer men det gäller att lyssna inåt för att undvika att det kommer igen. För svaret finns där. Men en ny vecka är på g.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!


Mindset är en viktig del i din framgång som företagare

Trodde du att det är handlar om tillfälligheter och tur om du lyckas bygga ett lönsamt företag. Det har ingenting med saken att göra. Det handlar om mindset och kunskap. Jag har mött så många entreprenörer tycker att de tjänar för lite pengar och som kämpar för sina drömmar. De skyller på allt möjligt, de tror inte att de är rätt person. Kanske borde de sluta och ta en anställning.

Men vad det egentligen handlar om är att skaffa sig kunskap och odla rätt mindset.

Det är precis vad jag hjälper dig att göra i höstens program Business & Mindset by Kicki. Här kan du läsa mer om programmet som startar den första veckan i september.

Business & Mindset by Kicki – klicka här

Business & MIndset by Kicki Ekonomisk PT

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts